Μετά τους γιατρούς και οι λογιστές στο μικροσκόπιο των φορολογικών Αρχών (VID)


Μετά την ολοκλήρωση της φορολογικής διερεύνησης των γιατρών, οι λογιστές είναι οι επόμενοι που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας, Γιάννης Τσαγγάρη. 

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» έχουν συλλεχθεί αρκετά στοιχεία για τους γιατρούς και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αναλύσεων:

Γιάννης Τσαγγάρης - Έφορος Φορολογίας

«Κάνουμε κάποιες τελευταίες αναλύσεις και μετά θα δούμε θα συγκρίνουμε τα ποσά που έχουμε εμείς με τα στοιχεία που μας έχουν δηλώσει. Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές εκ πρώτης όψεως.»

Μετά από αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου, στη Βουλή θα βρεθεί και η λίστα με του εκατό μεγαλοοφειλέτες:

Γιάννης Τσαγγάρης - Έφορος Φορολογίας

«Είναι μια λίστα που εμείς την έχουμε βασικά έτοιμη αλλά επικαιροποιούμε τις διάφορες ενέργειες στις οποίες έχουμε κάνει αναφορικά με τον κάθε ένα.»

Σε κάποιους από αυτούς υπάρχουν ποινικές διώξεις, σε κάποιους κατασχέσεις λογαριασμών, ενώ το ποσό «αγγίζει» τα 200 με 300 εκατομμύρια, όπως τόνισε ο κ. Τσαγγάρης, λέγοντας ότι πρόκειται για μια λίστα που αφορά αποκλειστικά εταιρείες.


Ερωτηθείς σχετικά με το Σχέδιο Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών με δόσεις, εξήγησε ότι αφορά χρωστούμενα ποσά έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, με ένα ποσό 650.000.000 ευρώ να έχει ήδη ρυθμιστεί, εκτιμώντας πως καλό θα ήταν να μην υπάρξει περαιτέρω παράταση, πέραν της παρούσης που είναι η τρίτη. 



ΠΗΓΗ:alphanews.live