Μετά τον Σήφη συνελήφθη και ο Σλοβάκος για την ενέδρα στον Ροδοθέου

Μετά τον Ιωσήφ Ιωσήφ, στα χέρια των κατοχικών αρχών έπεσε και ο Σλοβάκος Balazovjech Miroslav που χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf, που καταζητείτο για τον απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Λευκωσίας.


Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο 37χρονος συνελήφθη στην Κερύνεια, με την ψευδοαστυνομία να φθάνει στα ίχνη του μετά από σχετική πληροφορία, ενώ ο ύποπτος είναι στη λίστα των καταζητούμενων της χώρας του για άλλες ποινικές υποθέσεις.


Τον 37χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου ο 26χρονος που κατηγορείται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων, ο οποίος είναι επίσης «έδωσε» και τον Σήφη.

  

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές των κατεχομένων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, αφού πιάστηκε με δύο πιστόλια και 100 σφαίρες καθώς και μια πλαστή ταυτότητα.

Ως συνεργοί του Σήφη στα κατεχόμενα είχαν συλληφθεί άλλοι δύο τουρκοκύπριοι που φέρονται ως τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να κρυφτεί στα κατεχόμενα, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.Camera Icon  

Την ίδια ώρα σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν ο 26χρονος μάρτυρας, άλλοτε φίλος του Σήφη, καθώς και ο 37χρονος Παλαιστίνιος, που είχαν συλληφθεί κατά την προσπάθεια τους να μεταφέρουν το σκούτερ που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

 

Για την ίδια υπόθεση ήταν επίσης κατηγορούμενος και 33χρονος Ε/κ, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών και αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο, ενώ ακυρώθηκαν και οι όροι υπό τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος μάρτυρας, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, παραπέμφθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου και για την υπόθεση ναρκωτικών.