"Μετά τον καύσωνα, έρχονται βροχές και καταιγίδες"


Ως «πρωτόγνωρες» χαρακτήρισε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, είπε πως σήμερα οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες. «Είναι αντίστοιχο με αυτό που βιώσαμε και πέρσι, αλλά όχι σε τέτοια χρονική διάρκεια. Έχουμε μία ακολουθία πέραν των 15 ημερών όπου η θερμοκρασία είναι σημαντικά πάνω από την κανονική».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η θερμοκρασία στη Λευκωσία είναι στους 37 βαθμούς. Στην Πάφο, το Ζύγι και τη Λεμεσό η θερμοκρασία είναι πέραν των 39 βαθμών. Φανταστείτε να υπήρχε και υψηλή υγρασία. Η πιο ψηλή υγρασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι 34% στο Αεροδρόμιο Λάρνακας», εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης.

Παράλληλα, είπε πως η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ισπανία.

«Θα μετριαστούν αισθητά και οι θερμοκρασίες. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται να έχουμε και τοπικές καταιγίδες», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε πως από την ερχόμενη βδομάδα, «θα έχουμε έναν αντικυκλώνα να επηρεάζει την περιοχή».

 

Πηγή: philenews