Με νέο lockdown θα αλλάξει ο προϋπολογισμός


Σε αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του 2021, θα αναγκαστεί να προχωρήσει το κράτος σε περίπτωση σε ένα νέο ολικό lockdown δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός ετοιμάστηκε χωρίς το σενάριο σε ένα ολικό lockdown, επισημαίνοντας σε μια τέτοια περίπτωση θα αναπροσαρμοστεί ο προϋπολογισμός. «Εάν έρθει το χειρότερο σενάριο θα αναπροσαρμόσουμε το προϋπολογισμού μας  και δεν θα είναι τόσο επεκτατική η πολιτική μας και, θα επηρεάστουν τα έργα ανάπτυξης».

Την ίδια ώρα  έστειλε μήνυμα προς τα κόμματα. Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού επισήμανε την κρισιμότητα των στιγμών που αφορούν την οικονομική διαχείριση της πανδημίας.

Υπέδειξε πως «όλοι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να βοηθήσουμε  η χώρα να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού και να θέσει θεμέλια για βιώσιμα οικονομικά». Όπως είπε, ο υπουργός η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού δεν διεξάγεται μέσα στο καλύτερο κλίμα, ωστόσο τόνισε πως οι προκλήσεις για την οικονομία είναι εκεί. «Η σημασία της ψήφισης του προϋπολογισμού  είναι και εκείνη εκεί. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι διαφορετικός λόγω της αβεβαιότητας».
Καταλήγοντας σημείωσε πως ο προϋπολογισμός του 2021 είναι προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, επισημαίνοντας πως προϋπολογισμός «ετοιμάστηκε με  ουσιαστική και στοχευμένη πολιτική και δεν θα οδηγήσει σε δημοσιονομική εκτροπή και θα φέρει ην χώρα σε δύσκολη κατάσταση.


Πηγή: philenews