Ματσάκης: Διαφωνώ με τα αυστηρά μέτρα με τα οποία αντιμετώπίζεται η πανδημία


Για τη δική του θέση όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αναχαίτισή της, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης.

Ο κος Ματσάκης είπε πως, θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι έχουν "φυλακιστεί" οι Λεμεσιανοί και οι Παφίτες με αφορμή τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τις δύο πόλεις.


 Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ 


«Οι εξαιρέσεις(μετακινήσεων) από τις άλλες πόλεις σε Λεμεσό και Πάφο είναι χιλιάδες για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει ουσία να γίνεται απομόνωση στις πόλεις», είπε.

Για τον αριθμό κρουσμάτων ο κος Ματσάκης ανέφερε πως χθες ανακοινώθηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στη Λάρνακα. «Γιατί δεν κλείνουμε τη Λάρνακα; Η Κύπρος είναι μια γειτονιά δεν υπάρχει λογική να κλείνουμε ένα κομματάκι. Αύριο οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν», είπε.

Όσον αφορά το lockdown που είχαμε την άνοιξη είπε πως είναι μύθος ότι πέτυχε, «η ιωση του κορωνοιού είναι εποχικής μορφή ίωση. Υπάρχει έξαρση τον χειμώνα και ύφεση το καλοκαίρι. Έφτασε στην Κύπρο την άνοιξη, όταν  ήδη ήταν σε ύφεση».

Πρόσθεσε πως, ο ίδιος διαφωνεί με τα αυστηρά μέτρα με τα οποία αντιμετωπίζεται η πανδημία.

«Η εισήγησή μου είναι ότι πρέπει να στοχευθούν οι ευάλωτες ομάδες. Ξέρετε πόσοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από κακή φροντίδα;Πόσοι γέροι βρίσκονται δεμένοι σήμερα σε οίκους ευγηρίας; Εκεί είναι το πρόβλημα», εξήγησε.

Τέλος είπε πως πρέπει να αρθεί η απομόνωση της Λεμεσού και της Πάφου και ότι δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερο lockdown.


Πηγή: sigmalive