"Μαγειρεύονται" τα νέα μέτρα στήριξης της αγοράς


Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τις αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια των συζητήσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών με τους διάφορους κοινωνικούς εταίρους για την διαμόρφωση των νέων μέτρων στήριξης της αγοράς.

Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στον απόηχο των νέων μέτρων που λήφθηκαν την προηγούμενα Τετάρτη και βρίσκονται σε ισχύ από την Παρασκευή 11/12/2020 για ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών την προηγούμενη Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Πετρίδης είπε πως έδωσε οδηγίες στο επιτελείο του Υπουργείου, να προετοιμάσει τη νέα δέσμη μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων που θα πληγούν από τα νέα περιοριστικά μέτρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα είναι με τη μορφή εφάπαξ χορηγίας ή με άλλο τρόπο.

«Έδωσα κατευθυντήριες οδηγίες για επεξεργασία των μέτρων. Γίνεται η προσπάθεια επεξεργασίας ενός σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων, οι οποίες θα πληγούν και από αυτά τα μέτρα για κάλυψη πέραν του εργασιακού κόστους και των λειτουργικών εξόδων», ανέφερε ο Υπουργός.