Μαθητής διαγνώστηκε το πρωί, απάντησαν το τηλέφωνο στον Διευθυντή αργά το βράδυ


Για σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών καταγγέλει το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ανέφερε ότι χθες το πρωί σε Δημοτικό Σχολείο της Λευκωσίας μαθητής διαγνώστηκε θετικός στην πανδημία και παρά τα έντονα διαβήματα της Διεύθυνσης για επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, αυτό κατέστη δυνατό αργά το βράδυ. 

"Η τάξη ενημερώθηκε ότι δεν θα πάει σήμερα στο σχολείο, αλλά είχαμε και έξι εκπαιδευτικούς που ήταν μπλεγμένοι στην τάξη και έπρεπε να ενημερωθούν έγκαιρα εάν θα προσέλθουν στην εργασία τους. Πηγαίνουν και σε άλλα σχολεία και υπήρχε κίνδυνος διασποράς από τους εκπαιδευτικούς. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να γίνονται αυτόματα τα πράγματα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί εάν είναι επαφές ή κρούσματα, δεν υπάρχει αυτό στο πρωτόκολλο."

Ο κύριος Χαραλάμπους τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται πιστά τα υγιειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί, παρά τις ασάφειες και τις ελλείψεις που παρατηρούνται.

"Σε αυτή την τάξη έμπαιναν και άλλοι έξι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνεστε ότι και αυτοί ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά της τάξης. Έπρεπε να δοθούν οδηγίες για το τι θα έκαναν οι άθνρωποι αυτοί γιατί θα πήγαιναν και σε άλλα σχολεία. Η κατάσταση δυσκολεύει μέρα με τη μέρα και για τα σχολεία.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου σχολίασε το "κλείσιμο" της Εμπορικής Σχολής Μιτσή λόγω μη προσέλευσης μαθητών εξαιτίας των αυξημέων κρουσμάτων και επισήμανε ότι "οι ανησυχίες των γονέων, παιδιών και τοπικών αρχών είναι αντιληπτές, αλλά οι κινήσεις που γίνονται είναι κινήσεις πανικού"

"Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει γενική αρχή που θα παίρνει αποφάσεις και είναι στη περίπτωση αυτή το Υπ. Παιδείας σε συνεννόηση με Υπ. Υγείας. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά στην ιχνηλάτηση. Υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους Διευθυντές που παίρνουν τηλέφωνα και δεν απαντούν, αλλά τα γεγονότα τρέχουν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, να περιορίσουμε τυχόν κρούσματα"

Ο κύριος Πολυβίου επανέλαβε την απόψη του ότι είναι προβληματική η πρόνοια στο πρωτόκολλο για χρήση της μάσκας.

"Σήμερα στο σχολείο μου, η δουλειά μου τα δυο διαλείμματα ήταν να τρέχω τα παιδιά από πίσω και να λέω "παιδιά αποστάσεις, παιδιά τη μάσκα σας. Όσοι ώρα τους μιλάς, βάζουν την μάσκα, όταν γυρίσεις την πλάτη την βγάζουν ή την κατεβάζουν. Δυστυχώς έχουμε προβλήματα και η κατάσταση όσο προχωρεί γίνεται χειρότερη."


.

ΠΗΓΗ: alphanews.live