Λεβέντης: «Οδηγούν επιχειρήσεις σε κλείσιμο και κόσμο σε ανεργία»


Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο χώρος της εστίασης και αναψυχής, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προς αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε, μιλώντας στο Philenews, o Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης. Υπογράμμισε ότι τα παρόντα μέτρα, που λήφθησαν στη Λεμεσό, δίνουν τη χαριστική βολή σε επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα, λόγω των προηγούμενων μέτρων, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην ανεργία.

Eξήγησε ότι υπάρχουν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, που λειτουργούν κυρίως τις βραδινές ώρες και οι οποίοι έχουν δεχτεί πολύ μεγάλη ζημιά, λόγω των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

O κ. Λεβέντης εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν πιο έντιμο εκ μέρους της κυβέρνησης να είχε κλείσει τους εν λόγω χώρους  και να τους αποζημιώσει, παρά να τους οδηγεί σε διάλυση με έμμεσο τρόπο και χωρίς αποζημίωση.

Επεσήμανε ακόμη ότι ιδιαίτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι μουσικοχορευτικοί χώροι, κάποιοι εκ των οποίων παραμένουν κλειστοί, είτε από τον περασμένο Μάρτιο, είτε από τον περασμένο Οκτώβριο, με τα χρέη των οποίων να έχουν συσσωρευτεί. Εξέφρασε δε τη θέση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσουν σύντομα, έστω με περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν έντονες πιέσεις από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, προκειμένου να κατέλθουν σε μαζικές κινητοποίησεις, πράγμα που προσπαθούν να αποτρέψουν, βρίσκοντας επίλυση του ζητήματος.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση δικαστηρίου στη Γερμανία να αναστείλει την απαγόρευση λειτουργίας εστιατορίων και μπαρ, μετά από προσφυγή ιδιοκτητών χώρων εστίασης και ερωτηθείς, αν σκοπεύουν και στην Κύπρο επιχειρηματίες να προσέλθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι γίνονται κάποιες σκέψεις, χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό η σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι ζητάμε να λειτουργούμε, τηρώντας με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να γίνονται αυστηροί έλεγχοι, έτσι ώστε όσοι ιδιοκτήτες παρανομούν να δέχονται τις συνέπειες.

Υπογράμμισε καταληκτικά ότι είναι απόλυτα αναγκαίο τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται να μην είναι επιλεκτικά και να εκπέμπουν σοβαρότητα, ούτως ώστε να τα δέχονται οι πολίτες, γιατί θα ήταν τραγικό να καταλήξει στο τέλος ο κόσμος στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ο ιός. 


Πηγή: philenews