"Κυρία είπεν μας η μάμμα μας να μείνουμεν δαμέ γιατί φοάται" - Μπάτε σκύλοι αλέστε τα σχολεία

Μιχάλης Αντωνίου

Μπάτε σκύλοι αλέστε τα σχολεία - Σάλος μετά την απαγωγή των δύο εντεκάχρονων απο δημοτικό σχολείο στην Λάρνακα - Τεράστια ευθύνη του υπ. παιδείας λέει το ΑΚΕΛ

Σε κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρη η χώρα για τον εντοπισμό των δύο εντεκάχρονων απο δημοτικό σχολείο στην Λάρνακα, καθώς άγνωστος άνδρας σύστηθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος, με την πρόφαση ότι ήθελε βοήθεια για την μεταφορά κάποιων βιβλιών, ενώ νεότερες πληροφόριες αναφέρουν ότι ο φερόμενος απαγωγέας προσέγγισε πέντε παιδιά. 

ο άνδρας περιγράφεται ύψους 1,65 – 1,70, ηλικίας 40-55 ετών περίπου με μούσι στο πηγούν, εύσωμος γύρω στα 100 κιλά.

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί σε όλοκληρη την Κύπρο με τους γονείς να παραλάμβανουν τα παιδιά τους απο το σχολείο νωρίτερα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παιδιού, το οποίο παρακολουθεί ιδιωτικά μαθήματα, στο οποίο η μητέρα του, του ανέφερε να περιμένει στο φροντιστήριο, λόγω του φόβου που επικρατεί μετά την απαγωγή των δύο παιδιών. 

 

 Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει το ΑΚΕΛ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

 


 «Το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει επανάληψη τέτοιων φαινομένων όμως αφήστε να ενημερωθούμε ολοκληρωμένα και να τοποθετηθούμε» δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ερωτηθείς μετά από συνάντησή του με την ΚΟΕ.
 
Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί παρά να μας ανησυχούν αυτές οι εξελίξεις και να μας προβληματίζουν για το τί χρειάζεται να γίνει όμως επειδή η ενημέρωση που έχουμε είναι ακόμα πολύ περιορισμένη θα ενημερωθούμε και τότε θα προβούμε σε ολοκληρωμένες δηλώσεις».
 
Όμως, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «η ανησυχία μας είναι πολύ μεγάλη, εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο να καταλήξουν οι έρευνες και να βρεθεί το άτομο το οποίο έχει απαγάγει – από ότι φαίνεται – τα δύο παιδιά, εάν είναι απαγωγή, δεν ξέρω ή κάτι άλλο».
 
 «Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστούν οι αρμόδιοι για το πώς εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη παρόμοιων περιστατικών», ανέφερε, τέλος, ο Άντρος Κυπριανού.

"Eίδα έναν άντρα να κινείται περίεργα και κρατούσε χάρτη"

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στην περιοχή ανέφερε πως είδε έναν ανδρα με σκούρα χρώματα, να κινείται ύποπτα ενώ κρατούσε στα χέρια του χάρτη