Κύπρος: Αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνούς


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τις μέρες αυτές, προκάλεσαν σοβαρό πρόβλημα, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στους επιβάτες, σε αεροπλάνο που πετούσε στον εναέριο χώρο της Κύπρου με προορισμό το αεροδρόμιο Πάφου.

Όπως αναφέρει σε πληροφορίες του «Φιλελεύθερος», το Boeing 738 της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίγα-Πάφος, χτυπήθηκε από κεραυνούς λίγο πριν την προσγείωση του στην Πάφο και ενώ πετούσε στην περιοχή του Αιγαίου. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Πάφου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα, πέραν της εύλογης ανησυχίας που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και χωρίς οι ίδιοι να αντιληφθούν το τί επακριβώς είχε συμβεί.

Το αεροσκάφος διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάποιες βλάβες σε διάφορα συστήματα και όργανα του από τους κεραυνούς και οι τεχνικοί στο αεροδρόμιο Πάφου εργάστηκαν όλο το βράδυ για την επιδιόρθωση τους, ώστε από το πρωί σήμερα το αεροπλάνο να είναι και πάλι σε πτητική ικανότητα.