ΚΥΠΡΟΣ: Στην πορνεία 2 αδελφές με 11 συνολικά παιδιά

Θύματα του συμβίου της μιας, έπεσαν δύο αδελφές από τη Ρουμανία οι οποίες εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για πορνεία στην περιοχή της Παλουριώτισσας. Και οι δύο είναι ανύπαντρες μητέρες με 11 συνολικά παιδιά.

Οι δύο γυναίκες 36 και 25 ετών, αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας ως θύματα εμπορίας για σεξουαλική κακοποίηση και βρίσκονται στο κρατικό καταφύγιο. Οι περιπτώσεις τους συγκλονίζουν, αφού τα όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους σκιαγραφούν δύο προσωπικές τραγωδίες.

Όπως ανέφερε η 36χρονη, η οποία είναι τσιγγάνικης καταγωγής, είναι μητέρα οκτώ ανηλίκων παιδιών τα οποία βρίσκονται στη Ρουμανία και τα φροντίζει η αδελφή της. Ο συλληφθείς ως ύποπτος είναι συμβίος της τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια, τα τελευταία δύο χρόνια αυτός την εξαναγκάζει μέσω βίας και απειλών να εκπορνεύεται στο δρόμο και να του παραδίδει τις εισπράξεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε, αυτός τη μετέφερε από τη Ρουμανία τόσο στη Βρετανία, όσο και στην Κύπρο όπου την εξανάγκαζε να εκπορνεύεται. 

Η 25χρονη αδελφή της ζει και αυτή τη δική της τραγωδία. Όπως ανέφερε, είναι μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών τα οποία απέκτησε με διαφορετικούς άντρες.
Σύμφωνα με την ίδια, η αδελφή της, τής πρότεινε να έρθει στην Κύπρο για να εργαστεί, χωρίς να της αναφέρει το είδος της εργασίας που θα έκανε. Η ίδια λόγω της οικονομικής ανάγκης που βρισκόταν, δέχθηκε και ήρθε στην Κύπρο στις 10 Σεπτεμβρίου, με την αδελφή της να της αποκαλύπτει ότι η δουλειά για την οποία της είπε να έρθει, ήταν να εκπορνεύεται στο δρόμο έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Μη έχοντας άλλη επιλογή και εφόσον δεν είχε χρήματα, δεν γνώριζε τη γλώσσα, ούτε και οποιονδήποτε άλλο στην Κύπρο, υπέκυψε και άρχισε να εκπορνεύεται με την αδελφή της. 

Στις πρώτες τρεις μέρες που εκπορνευόταν έδωσε όλες τις εισπράξεις (410 ευρώ) στην αδελφή της ώστε να αποπληρώσει το χρέος για το αεροπορικό εισιτήριο που της αγόρασε. Στη συνέχεια έδινε τις μισές εισπράξεις στην αδελφή της για να της τα φυλάει ώστε να μην κατασχεθούν από την Αστυνομία στην περίπτωση ελέγχου, όπως της είπε. Κατέθεσε επίσης ότι όλα τα χρήματα από πελάτες τα έπαιρνε ο ύποπτος.

Ο συλληφθείς τελεί υπό κράτηση για οκτώ ημέρες για τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μαστροπεία, προαγωγή διαφθοράς γυναίκας με απειλές, δόλο ή χορήγηση φαρμάκων και εκμετάλλευση πορνών. Ο ίδιος αρνείται ότι εκμεταλλευόταν πόρνες και πως ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί.