Κύπρος: Σε απελπιστική κατάσταση αστυνομικός - Ζει με δανεικά


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται αστυνομικός και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Ο Α. Σ. επικοινώνησε με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θέλοντας να περιγράψει δημόσια τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνει. Παράλληλα καταγγέλλει τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις δικαστικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας, οι οποίες προκαλούν τεράστιο πρόβλημα κυρίως στους διαζευγμένους. 

Διαβάστε αυτούσιο το θέμα της Ιωάννας Μάντζιηπα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος":

"Το τηλέφωνο μου χτυπάει γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι και στην άλλη γραμμή ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος μου ζητά λίγο χρόνο για να τον ακούσω. Δεν αρνήθηκα και χωρίς να τον διακόψω, ο 36χρονος αστυνομικός, μου περιγράφει τα όσα βιώνει τους τελευταίους μήνες. «Είμαι 36 χρονών και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω χρήματα ούτε για να πηγαίνω στη δουλειά μου. Ζω με δανεικά από συναδέλφους».

Το μέλος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου εξιστορεί το δικό του δράμα, λέγοντας πως λόγω του διαζυγίου του με την πρώην σύζυγο του και λόγω διατροφής πλέον δεν μπορεί να ζήσει. Όπως ισχυρίζεται, εκδόθηκε από το δικαστήριο διάταγμα για διατροφή ύψους 800 ευρώ, ωστόσο όπως λέει, αδυνατεί να καταβάλει το πόσο αυτό αφού ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 1.100 ευρώ. 

«Προσπαθούσα να δίνω τα 800 ευρώ, έβγαιναν φυλακιστήρια εντάλματα και έτρεχα να τα καλύψω. Τον Αύγουστο το δικαστήριο εξέδωσε νέο διάταγμα και χρησιμοποίησε ως πρόφαση το προηγούμενο, λέγοντας πως λαμβάνω 3 χιλιάδες ευρώ μισθό από την Αστυνομία και άλλες 2 χιλιάδες από δεύτερη εργασία την οποία εγώ ουδέποτε έκανα, ούτε λαμβάνω αυτό τον μισθό. Επειδή δεν ήμουν παρών στη διαδικασία, το δικαστήριο εξέδωσε το διάταγμα. Από τότε προσπαθώ να κάνω ένσταση για το ύψος του ποσού ωστόσο, λόγω κορωνοϊού η υπόθεση αναβάλλεται και ακόμη δεν έχει δικαστεί», τονίζει. 

Όπως μας εξήγησε, κάθε μήνα πληρώνει διατροφή 800 ευρώ ενώ δίνει και ένα ποσό των 400 ευρώ για παλιότερες διατροφές με αποτέλεσμα να μην του απομένουν χρήματα. «Η πρώην σύζυγος έκανε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και στο Γραφείο Εργασίας, κατηγορώντας με ότι κάνω δεύτερη δουλειά. Ο Αρχηγός και το Γρ. Εργασίας διεξάγουν έρευνα εναντίον μου. Συνάδελφοι έχουν επισκεφθεί το σπίτι μου πάρα πολλές φορές για να ελέγξουν εάν όταν σχολάω από τη δουλειά, δεν εργάζομαι αλλού», αναφέρει.

Επίσης, όπως ισχυρίζεται, η πρώην σύζυγός του απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Δύναμης, λέγοντας πως δεν καταβάλλει τις διατροφές για τα παιδιά του. 

Ο Α.Σ. εξήγησε ακόμη πως προσπάθησε επανειλημμένα να ενημερώσει τους ανώτερούς του για την κατάσταση που βιώνει, με τους τελευταίους, όπως ισχυρίζεται, να του λένε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. «Μου εξήγησαν πως δεν πρέπει να βγαίνουν εντάλματα σε βάρος των μελών της Δύναμης. Δεν μπορώ να πληρώνω, δεν έχω χρήματα να πάω στη δουλειά μου. Έχω βάλει όλα μου τα υπάρχοντα στο Facebook και στο bazaraki για να πουληθούν. Ζω με δανεικά από συναδέλφους. "