Κύπρος: Ομοφυλόφιλος θετικός στον HIV έγινε πατέρας


Άνδρας θετικός στον ιό HIV  (ΑΙDS) έχει γίνει ο πατέρας δυο υγιέστατων κοριτσιών αφού κατέβαλε το ποσό των  80,000  χιλιάδων λιρών σε κλινική στην Κύπρο για παρένθετη γέννηση, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.  Όπως σημειώνεται, ο 47χρονος Αντόνιο Μαρσόκτσι ήταν τόσο αποφασισμένος αποκτήσει  παιδιά και αψήφησε τους γιατρούς που τον προειδοποίησαν για τον κίνδυνο  οι απόγονοί του θα γεννηθούν με την ασθένεια.

«Το αίτημα του  βρετανού επιχειρηματία ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και δεν έχει δεσμό,  απορρίφθηκε επανειλημμένα ,  όταν μια κλινική στην Κύπρο προσέφερε τις υπηρεσίες της, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV είναι απομακρυσμένος».

Συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρει πως δωρήθηκε ένα  ωάριο από μια μητέρα που ζούσε στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία στη συνέχεια γονιμοποίησε  το σπέρμα του κ. Marsocci και εμφυτεύθηκε σε παρένθετη από την Ουκρανία.

Τα πανομοιότυπα δίδυμα Άννα και Μαρία γεννήθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου και ο κ. Marcossi περιμένει τώρα να εκδοθούν με βρετανικά διαβατήρια πριν επιστρέψουν στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να τα κοιτάζω και να τα αγκαλιάζω, είναι τόσο όμορφα. Όταν ένα τεστ αίματος επιβεβαίωσε ότι αμφότερα ήταν απαλλαγμένα από τον ιό HIV, έσπασα και έκλαψα».

«Ήξερα ότι ο κίνδυνος να περάσω τον ιό ήταν μικρός, αλλά υπήρχε πάντα αυτό το μικρό στοιχείο ανησυχίας, γι 'αυτό ήμουν πολύ χαρούμενος όταν τα κορίτσια δοκιμάστηκαν  και ήταν αρνητικά. Έχω περάσει τόσο μεγάλη απογοήτευση στη ζωή μου.

«Τελικά το να γίνει κάποιος μπαμπάς αισθάνεται σαν ένα θαύμα, απλώς ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Η Daily Mail αναφέρει πως το ταξίδι του για να γίνει γονέας άρχισε στα τέλη του 2017, όταν  χάλασε μια μακροχρόνια σχέση του.

«Πάντα ήθελα να έχω παιδιά και πάντα πίστευα ότι θα έχω ένα μωρό με έναν σύντροφο», είπε, προσθέτοντας: «Αλλά άρχισα να σκέφτομαι να το κάνω μόνος».

Ο Marsocci  ταξίδεψε σε αρκετά κράτη προκειμένου να πετύχει τον στόχο του

«Αλλά το γεγονός ότι ήμουν μόνος, ομοφυλόφιλος και φορέας του AΙDS ήταν πάντα ένα εμπόδιο. Ενώ οι οργανώσεις υιοθεσίας είπαν ότι θα μπορούσα να υιοθετήσω, προτεραιότητα θα δοθεί πάντα στα ζευγάρια και τις ελεύθερες μαμάδες πρώτα - πράγμα που σήμαινε ότι θα περίμενα χρόνια και ποτέ δεν θα έφτανα στην κορυφή της λίστας.

«Εν τω μεταξύ, οι κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Αμερική είπαν ότι δεν θα βρουν  ποτέ παρένθετη μητέρα για να μεταφέρουν τα μωρά ενός ανθρώπου που έχει διαγνωστεί με τον ιό HIV».

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2018 ένας φίλος του ανέφερε ότι μια πρωτοποριακή κλινική στην Κύπρο θα μπορούσε να βοηθήσει. «Όταν οι γιατροί εκεί εξήγησαν ότι η σύγχρονη ιατρική σήμαινε ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να φέρει με ασφάλεια τα μωρά μου και θα γινόταν υγιής, ήμουν χαρούμενος».

Μέσα σε εβδομάδες από την εγγραφή στην κλινική, βρέθηκε ένας ανώνυμος δότης ωαρίων στην Ανατολική Ευρώπη. «Δεν συναντήσαμε ποτέ - το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είναι ξανθιά, με μπλε μάτια, ψηλή  και παντρεμένη», είπε.

Πάντως το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει κατά πόσο η συγκεκριμένη κλινική βρίσκεται σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στα κατεχόμενα.

Να θυμίσουμε ότι 50χρονη γιαγιά έγινε η γηραιότερη μητέρα της Βρετανίας αφού κατάφερε να μείνει έγκυος μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση σε κλινική στην Κύπρο. 

Πηγή:sigmalive