ΚΥΠΡΟΣ: Οδηγώντας προς τον θάνατο με 161 χλμ, αλκοόλ και ναρκωτικά! (video)

Μεθυσμένοι οδηγοί, ματωμένοι δρόμοι. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί τι επικρατεί στους κυπριακούς δρόμους κυρίως Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.



ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ PHILENEWS.COM ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ


 

Μεθυσμένοι οδηγοί που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου, εκτός εαυτού να βρίζουν και ν’ ασχημονούν κατά των αστυνομικών που διενεργούν αλκοτέστ και οδηγοί υπό την επήρεια ναρκωτικών να τρέχουν δαιμονισμένα, είναι μερικές μόνο απ’ τις εικόνες που αντικρίζουν οι αστυνομικοί της τροχαίας κατά τη διάρκεια των εκστρατειών της αστυνομίας για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος ακολούθησε ένα βράδυ αυτούς τους αστυνομικούς στη Λευκωσία και η κάμερα του philenews κατέγραψε τον εντοπισμό οδηγού άκρως επικίνδυνου τόσο για τη δική του όσο και για τη δημόσια ασφάλεια.

 

Αλλοδαπός 35 ετών με μαθητική άδεια οδήγησης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα «πιάστηκε» από τα ραντάρ της αστυνομίας να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο με 161 χιλιόμετρα.

 

Σε σήμα των αστυνομικών, σαν να μην είχε την αίσθηση του κινδύνου και της πραγματικότητας, σταμάτησε καταμεσής του αυτοκινητόδρομου, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητό του στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας!

 

Με αστραπιαία αντίδραση των αστυνομικών το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε και νεαρή γυναίκα, μετακινήθηκε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου πριν προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

 

Κατά τη διάρκεια αλκοτέστ ο οδηγός βρέθηκε με 49mg αλκοόλης, ενώ θετικός βρέθηκε και στο ναρκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε.

 

Ήρεμος και συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, έδειχνε καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων να μην πολυαντιλαμβάνεται τι συνέβαινε... Όπως μάλλον δεν πολυκαταλάβαινε τι συνέβαινε κι όταν πριν λίγη ώρα οδηγούσε με 161 χιλιόμετρα...

 

Σκέψεις για προσωπικές κάμερες σε αστυνομικούς

 

Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προμηθευτούν οι αστυνομικοί της με προσωπικές κάμερες κατά τα πρότυπα αμερικανών και άλλων συναδέλφων τους.

 

Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται άμεσα η νομιμότητα των πράξεων αστυνομικών και πολιτών όπως εξήγησε στην κάμερα του philenews o Χάρης Ευριπίδου, Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου.