Κύπρος: Έρχεται νωρίτερα η 1η παρτίδα εμβολίων


Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων. Ο ΕΜΑ, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε χθες ότι η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech στην Ε.Ε θα ληφθεί νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση για τις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 29 του μήνα που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

«Μετά την παραλαβή χθες το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων που ζήτησε η Επιτροπή του Οργανισμού από την εταιρεία και εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησής της, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της CHMP για τις 21 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εάν είναι αυτό δυνατόν», υπογράμμισε ο EMA. «Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 

«Μόλις η CHMP συστήσει άδεια κυκλοφορίας, η Κομισιόν θα ακολουθήσει γρήγορα τη διαδικασία λήψης αποφάσεών της με σκοπό τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας με ισχύ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ εντός ημερών», τονίζει ο ΕΜΑ.

Νωρίτερα η άφιξη της πρώτης παρτίδας και στην Κύπρο

Γίνεται αντιληπτό ότι μετά και απ’ αυτή την εξέλιξη η παρτίδα των εμβολίων της Pfizer που θα καταφθάσουν πρώτα στη χώρα μας, θα αφιχθούν νωρίτερα απ’ ότι αρχικά αναμενόταν. Η Pfizer υπενθυμίζεται ότι έλαβε το πράσινο φως σε Βρετανία, Καναδά και ΗΠΑ. Ο σχεδιασμός της εταιρείας της δίδει τη δυνατότητα για άμεση μεταφορά των εμβολίων ακόμη και λίγες ώρες μετά την έγκριση. Η χώρα μας όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα το SigmaLive είναι σε θέση να υποδεχθεί και νωρίτερα την πρώτη παρτίδα εμβολίων, με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες. 


ΠΗΓΗ: sigmalive