Κύπρος: Δασκάλα διαγνώστηκε με κορωνοϊό… «Είναι εδώ ο ιός, αλλά είμαστε καλά»


Τη δική της εμπειρία αφότου προσβλήθηκε από κορωνοϊό, θέλησε να μοιραστεί Κύπρια δασκάλα, η οποία παράλληλα ευχαριστεί τόσο τα μέλη του 1420, όσο και του Υπουργείου Υγείας που την βοήθησαν, ενώ στέλνει μήνυμα να μείνουν όλοι σπίτι.

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Αλεξία Παπαχριστοφόρου αναφέρει ότι, «σας χαιρετώ κι εύχομαι να είστε όλοι καλά.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι μόλις ψες, διαγνώστηκα κι εγώ με τον περίφημο κορωνοϊό! Ήθελα να το μοιραστώ για να πω ότι ναι, είναι εδώ. Το βιώνω από πρώτο χέρι και είμαι καλά».

Όπως εξηγεί, πρώτα, διαγνώστηκαν γονείς της, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, αφού παρουσίασαν συμπτώματα, όταν επέστρεψαν από οικογενειακό ταξίδι στην Αθήνα.

«Οι γονείς μου διαμένουν μόνιμα στις Πλάτρες και τηλεφωνικώς μας ενημέρωσαν για τα συμπτώματα και την κατάστασή τους. Στην αρχή ούτε καν πήγε το μυαλό μας στον ιό. Όταν ταξιδέψαμε, έλεγαν για 2 κρούσματα μόνο στην Αθήνα, δεν δόθηκαν καθόλου συστάσεις για περιορισμό, δεν είχε έλεγχο στα αεροδρόμια, οπόταν κι εμείς νομίσαμε πως επρόκειτο για μια απλή γρίπη».

Ακολούθως, την περασμένη Τρίτη,  ανακοινώθηκε το κλείσιμο σχολείων και ενημερώθηκε ότι ο ιός είχε φθάσει στο νησί μας, όπως τονίζει.

«Θορυβήθηκα, ανησύχησα και επιλήφθηκα αμέσως. Κατά τη διαδικασία ώσπου να φτάσουμε στην διάγνωση, περάσαμε διάφορα. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα όχι και τόσο καλά σημεία. Θα αναφερθώ στα φωτεινά. Ένας άνθρωπος, Σεραφείμ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ) απάντησε τη γραμμή 1420 και με όλη του την ανθρωπιά και ενσυναίσθηση που τον διακατέχει, επιλήφθηκε άμεσα του θέματος και στάλθηκε ασθενοφόρο για δειγματοληψία στις Πλάτρες, σε δυο ανθρώπους καταταλαιπωρημένους από την ασθένεια αλλά και από την αναλγησία και παραπληροφόρηση κάποιων. Στη συνέχεια, άνθρωποι που εργάζονται στο Υπουργείο Υγείας, πάλι με ανθρωπιά, συμπόνοια, ασχολήθηκαν με το θέμα, μας μίλησαν πολλές φορές, χωρίς να σκεφτούν κόπο, χρόνο...

Η κ. Παπαχριστοφόρου, ευχαρίστησε μέσα από την ψυχή της, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις για ατέλειωτες ώρες και δίνουν τη ψυχή τους.

«Τελοσπάντων, ανάμεσα στα διάφορα μας ενημέρωσαν πως έπρεπε να εξεταστούν οι άμεσες επαφές των γονιών μου. Ανάμεσα κι εγώ.

Που βγήκα και θετική, χωρίς να έχω παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, ειδικά τις μέρες που πήγα στη δουλειά μου και συναντήθηκα με φίλες μου. Άθελά μου, ίσως μετέδωσα τον ιό και παρακάτω...Και απολογούμαι! Γι΄αυτό και η σημερινή ανάρτηση. Μπορεί να νιώθουμε απολύτως καλά αλλά να είμαστε θετικοί. Γι΄αυτό μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε επαφές με τους λατρεμένους μας παππούδες και γιαγιάδες. Ναι, είναι εδώ ο ιός. Όμως είμαστε καλά, αναλαμβάνουμε δράση. Εγώ ως εκπαιδευτικός, θα κάμω ό,τι μπορώ για τους μαθητές μου όσον αφορά στο μαθησιακό κομμάτι όμως μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στο κράτος όπου και με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η διδασκαλία σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθίσταται με εφαρμογές, διαδίκτυο κ.λ.π.(και αυτά έχουν την αξία τους) όμως η διδασκαλία είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις. Είναι ο άνθρωπος, η ψυσιή, η αλληλεπίδραση... Όμως, παρά τίποτε, ας είναι κι έτσι. Προτεραιότητα τώρα, έχει η υγεία όλων μας. Εύχομαι σε όλους μέσα από την καρδιά μου Καλή Υγεία! Θα περάσει κι αυτό»!


ΠΗΓΗ: reporter.com.cy