ΚΥΠΡΟΣ: Άστεγος κοιμάται έξω απο κοιμητήριο




Κάποιοι προσπάθησαν να «ωραιοποιήσουν» την τραγική κατάσταση συνανθρώπων μας που πλέον, όχι μόνο δυσκολεύονται να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά δεν έχουν ούτε και κάπου να στεγαστούν. Οι αριθμοί «ευημερούν» σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αυτό όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει και με τους πολίτες.

Του Στέλιου Στυλιανού- Τοthemaonline.com

Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση άστεγου στη Λεμεσό, ο οποίος σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κίνησης για το δικαίωμα της στέγασης Λευτέρη Γεωργίου εδώ και δύο χρόνια «συγκατοικεί» με τάφους και κυπαρίσσια, αφού βρήκε καταφύγιο έξω από το κοιμητήριο του Αγ. Νικολάου στη Λεμεσό.

Ο συγκεκριμένος συνάνθρωπος μας, επιβιώνει χάρη σε κάποιους Λεμεσιανούς που του εξασφαλίζουν τροφή, ενώ όποιος μπορεί με 5-10 ευρώ από το υστέρημα του τον βοηθά ώστε να αγοράζει κάποια πολύ απαραίτητα προϊόντα.

Το καλοκαίρι έβρισκε καταφύγιο στα κρεβατάκια της παραλίας ενώ το χειμώνα δυστυχώς ζούσε σε πάρκο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο, ενώ κανείς μέχρι σήμερα (αναφερόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες) δεν νοιάστηκε για τις συνθήκες που ζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σχετική πληροφόρηση δέχτηκε το Κίνημα για το Δικαίωμα της Στέγασης. Μέλη της ομάδας επικοινώνησαν με το Γραφείο Ευημερίας και όπως πληροφορούμαστε, έστω και μετά από δύο χρόνια στους δρόμους ως άστεγος ο ταλαιπωρημένος άντρας θα φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο, μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, τέτοιες ιστορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας πολύ συχνά και καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος όχι μόνο με τα υψηλά ενοίκια αλλά και με την κοινωνική εξαθλίωση και την έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικής πολιτικής.