ΚΥΠΡΟΣ: Άγνωστοι προσεγγίζουν παιδιά σε δημοτικό σχολείο

Αλλεπάλληλα περιστατικά τα οποία προκαλούν ανησυχία, σημειώθηκαν σε δημοτικό σχολείο στην επαρχία Λευκωσίας, τα οποία μάλιστα επιβεβαιώνει και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, σε απαντητική επιστολή προς το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή, στις 23 Μαρτίου του 2018 ένας άντρας και μια γυναίκα προσπάθησαν να πείσουν μαθητή της Α΄ Τάξης να τον μεταφέρουν στο σπίτι του με αυτοκίνητο, προφασιζόμενοι ότι η μητέρα του ήταν άρρωστη.

Στις 27 Μαρτίου 2018, ο Διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, με επιστολή του, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για το εν λόγω περιστατικό.

Τρεις μέρες μετά το πρώτο περιστατικό, στις 26 Μαρτίου, καταγγέλθηκε ότι άντρας φωτογράφιζε την αυλή του εν λόγω σχολείου. Την ίδια ημέρα ενημερώθηκε τηλεφωνικώς η επιθεωρήτρια του σχολείου.

Στις 22 Ιουνίου και παρόλο που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, σημειώθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα, άτομο το οποίο επέβαινε σε όχημα προσέγγισε κάποιο παιδί το οποίο περπατούσε στον δρόμο και του πρότεινε να το πάρει στο σπίτι του. Το παιδί αρνήθηκε και έφυγε, ενώ ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία και ο κοινοτάρχης.

Στις 26 Ιουνίου, ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τηλεφωνικώς την οικεία επιθεωρήτρια για το περιστατικό.

Στην απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Αλεξία Σακάδακη, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι για τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς καθώς και τα παιδιά και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.