Κύπρος: Θετικό στον κορωνοϊό το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό


Θετικό είναι το αποτέλεσμα της διαγνωστικής εξέτασης για τον κορωνοϊό του βρέφους που μεταφέρθηκε χθες τα ξημερώματα αναίσθητο από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η είδηση του θανάτου προκάλεσε συγκλονισμό, με τους γονείς του βρέφους να μην μπορούν να πιστέψουν πως το αγγελούδι τους «πέταξε» τόσο πρόωρα στους ουρανούς.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του βρέφους. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", θετικό είναι και το αποτέλεσμα του 34χρονου πατέρα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της νεκροτομής του βρέφους, αν και οι γονείς του εξέφρασαν την επιθυμία να μην διενεργηθεί, αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Η νεκροτομή επί της σορού του βρέφους αναμένεται να καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθόδοξου, οι οποίοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις πίσω από τα αίτια θανάτου.

Το δίμηνο αγοράκι μεταφέρθηκε από τους Σύρους γονείς του στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς η μητέρα του το εντόπισε αναίσθητο στο κρεβατάκι του.

Η επί καθήκοντι ιατρός των Πρώτων Βοηθειών διαπίστωσε ότι το βρέφος είχε ακαμψία και δεν εντόπιζε παλμό. Άμεσα κλήθηκαν νεογνολόγος, παιδίατρος και αναισθησιολόγος, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιακός ρυθμός του βρέφους ήταν σε ασυστολία. Ακολούθως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως αναφέρει στο ίδιο ρεπορτάζ η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η μητέρα είχε ταΐσει το παιδάκι γύρω στις 21:00 το βράδυ και ακολούθως το έβαλε να κοιμηθεί. Γύρω στη μία περίπου τα ξημερώματα μετέβη στο κρεβάτι για να το ταΐσει εκ νέου, ωστόσο διαπίστωσε πως το άτυχο βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του.

Να σημειωθεί πως το αγοράκι γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2021 και λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίοδο δεκαπέντε ημερών στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η νεκροτομή του άτυχου βρέφους θα διενεργηθεί σήμερα από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα. 

Πηγή: Φιλελεύθερος