Κύπρος: Θα ποντάρει σε μεσήλικες τουρίστες το υφυπουργείο


Σε πενηντάρηδες και σε συνταξιούχους Ευρωπαίους τουρίστες θέλει να ποντάρει το Υφυπουργείο Τουρισμού για την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και της προστιθέμενης αξίας του τομέα για την κυπριακή οικονομία. Πλέον, το τουριστικό προϊόν της Κύπρου δεν θα εδράζεται μόνο στο δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», αλλά θα προσφέρονται και άλλες επιλογές στους τουρίστες. Για την αντιμετώπιση των μεγάλων επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και των διαχρονικών παθογενειών στον τομέα του τουρισμού, το υφυπουργείο αλλάζει τα πλάνα του.

Τα επόμενα χρόνια, το Υφυπουργείο Τουρισμού στοχεύει σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού που επισκέπτεται το νησί και της προβολής του τουριστικού προϊόντος, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων στόχων, το υφυπουργείο εφαρμόζει τη νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό 2020-2030, μέσα από την οποία στοχεύεται η προσέλκυση πιο μεγάλης ηλικίας επισκεπτών και πιο ευκατάστατων, αλλά και πιο απαιτητικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», η Κύπρος επιδιώκει να προσελκύσει τουρίστες ηλικίας 50 χρόνων και άνω, με παράλληλο στόχο να τους παραχωρήσει τη δυνατότητα για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων οι οποίες θα τους προσφέρουν εμπειρίες ζωής. Οι αγορές - στόχοι της Κύπρου είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Αυστρία και το Βέλγιο. Επιπλέον, επόμενος στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών ηλικίας 65 χρόνων και άνω, με οικονομική άνεση, για ποιοτική αφυπηρέτηση και δυνατότητα να διαμένουν στο εσωτερικό για αρκετές εβδομάδες το χειμώνα. Θα επιδιωχθεί η προσέλκυση επισκεπτών από την Ιρλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Αγγλία. Παράλληλα, το υφυπουργείο ποντάρει και στις μικρές αποδράσεις, στην Κύπρο, τουριστών, οι οποίοι διαμένουν σε χώρες που απέχουν το πολύ 90 λεπτά αεροπορικώς από την Κύπρο, όπως είναι το  Ισραήλ, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Ελλάδα και η Ιορδανία. Ταυτόχρονα, θα καταβληθεί προσπάθεια για την προσέλκυση επισκεπτών από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Κορέα, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν. Όπως πληροφορείται ο «Φ», θα καταβληθεί προσπάθεια όπως, στο πλαίσιο των ταξιδιών που θα πραγματοποιούν ξένοι επισκέπτες στο Ισραήλ και την Ελλάδα, να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας. Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του υφυπουργείου, επιδιώκεται και η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου.   

Ρεπορτάζ:  Ελευθερία Παϊζάνου - Φιλελεύθερος