Κούσιος: Ούτε χαλαρώσεις αλλά ούτε και νέα μέτρα

Τέρμα στη συζήτηση για χαλαρώσεις, αλλά και για λήψη έκτακτων μέτρων βάζει η Κυβέρνηση διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε πως το θέμα δεν θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο Πρόεδρος είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό υγείας για να συζητήσουν το θέμα. Κάθε Τρίτη συνέρχεται και η επιδημιολογική ομάδα και ο υπουργός υγείας θα ενημερωθεί για τις απόψεις των επιδημιολόγων και το θέμα δεν θα απασχολήσει το Υπουργικό. Όπως έχουν τα πράματα αυτή τη στιγμή, δεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις αλλά δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα», ανέφερε ο Κυριάκος Κούσιος μιλώντας στο ΡΙΚ.

Όπως είπε, «η κατάσταση και η εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν παραστεί ανάγκη να ληφθούν μετρά σιγουρά θα πάρει». Και απηύθυνε εκ νέου έκκληση εκ μέρους της Κυβέρνησης για τήρηση των μέτρων, αναφέροντας  πως  είναι καθήκον όλων μας να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης, να καλέσουμε ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν να τηρούν τα μέτρα γιατί ο μονός τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι τα μέτρα. Πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο που χρειάζεται και ευελπιστούμε μέχρι τον Ιούνιο θα εμβολιαστεί το 65%. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και χρειάζεται συνεργασία όλων μας και ευαισθησία και πειθαρχία».