Κόσιης: "Αν το al jazeera αποκάλυπτε μυστικά ενός Υπουργείου;"


Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσιης.

Ο κ.Κόσιης κλήθηκε να πει τις δικές του απόψεις για την παρούσα κατάσταση, στον απόηχο των όσων αποκάλυψε το Al Jazeera. Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα της διαφθοράς η οποία μαστίζει τον τόπο ο κ.Κόσιης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να χαθεί όπως τις υπόλοιπες άλλες. Θα πρέπει όπως είπε να υπάρχει σύμπνοια των κομμάτων πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «έγινε πραξικόπημα, εισβολή, σκάνδαλο με το χρηματιστήριο και κανείς δεν πλήρωσε. Αν και αυτή η υπόθεση λάβει τον δρόμο των προηγούμενων είμαστε χαμένοι. Να κάτσουν τα κόμματα και να τα βρουν έστω και σε αυτό το σημείο. Το έγκλημα και η διαφθορά είναι έγκλημα για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κόσιης.

Τον καιρό που ήταν ενεργός στην πολιτική είπε δεν υπήρχαν τέτοια συμβάντα, «δεν ντρεπόμασταν», ανέφερε.

Ο κ.Κόσιης έκανε αναφορά στη δράση του ως Υπουργός και στο «δίκτυο» που είχε ο ίδιος παγκύπρια αφού είχε τη δυνατότητα ο ίδιος να έχει δικούς του πράκτορες στους κόλπους του υπόκοσμου. «Να προγραμματίζεσαι εσύ και να αμύνονται αυτοί», είπε.

Ο  πρώην Υπουργός έθιξε μάλιστα και το θέμα που προκύπτει μέσα από τον τρόπο που έγινε η αποκάλυψη του Al Jazeera.  «Αν το Al Jazzera  πήγαινε σε ένα Υπουργείο και αποκάλυπτε μυστικά μας; Έπρεπε να έχουμε πληροφόρηση από ΚΥΠ. Είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Αν δεν λαμβάνουμε τέτοια πληροφόρηση θα είμαστε εκτεθειμένοι στα χέρια τους», ανέφερε ο κ.Κόσιης.

Ο κ.Κόσιης είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν άρδην τα κατεστημένα που υπάρχουν, μηδενώς εξαιρουμένου. «Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα αυτό θα το δούμε να αποτυπώνεται στην αποχή», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κόσιης.

Δείτε στο βίντεο την παρέμβασή του.



Πηγή:sigmalive