Κομμωτήρια: «Πρέπει να αποφεύγονται οι συνομιλίες»


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το άνοιγμα κομμωτηρίων και κουρείων, στα οποία θα τηρούνται πλέον πολύ αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών/Κουρείων, Σταύρος Δημητρίου ανέφερε πως «κάποια μέλη μας δεν είδαν και τόσο θετικά τα μέτρα, αλλά εμείς λέμε ότι πρέπει να τηρηθούν. Το 90% των μέτρων ίσχυαν και πριν στο κομμωτήριο. Σε πρώτο στάδιο δεν θα επιτραπεί το κλιματιστικό ενώ κάτι νέο είναι η θερμομέτρηση πελατών. Πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκες. Το πελατολόγιο δεν είναι υποχρεωμένο να φορά γάντια και μάσκες».

Φρένο όμως, μπαίνει και στις κουβέντες του κομμωτηρίου, αφού η σύσταση είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο.

«Πρέπει να αποφεύγουμε τις συνομιλίες εντός του κομμωτηρίου στα απαραίτητα για λόγους ασφαλείας. Επίσης, δεν θα κερνάμε καφέ και δεν θα προσφέρουμε περιοδικά στους πελάτες. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση και όλα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν. Εμείς θα ενημερώσουμε όλα μας τα μέλη και θα τους στείλουμε μάσκες. Στις 21 Μαίου θα είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Είναι καλύτερο να δουλεύουμε και να λαμβάνουμε μέτρα, παρά να καθόμαστε σπίτι», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών/Κουρείων, συνέστησε υπομονή στον κόσμο που θέλει να εξυπηρετηθεί και έχει σπάσει τα τηλέφωνα για ένα ραντεβού,

«Όλος ο κόσμος θέλει να πάει στα κομμωτήρια και στα κουρεία. Πρέπει να κάνουν υπομονή και όλοι θα εξυπηρετηθούν. Είπαμε να μείνουν ανοικτά Πέμπτη και Κυριακή σε πρώτη φάση».