Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες


Κίτρινη προειδοποίηση για βροχόπτωση εξέδωσε το απόγευμα το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από τη μία τα ξημερώματα έως και τις 12:00 το μεσημέρι αύριο.

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν κυρίως τα νότια παράλια και περιοχές του εσωτερικού και η συσσωρευμένη βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά στο εξάωρο.

Καλείται το κοινό να τηρείται ενήμερο για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και για προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες. Αναμένονται επίσης δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου. 

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα

Χαμηλό βαρομετρικό στα νότια της Κύπρου κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Η αιωρούμενη σκόνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας υποχωρεί μέχρι αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός. Τις αυγινές ώρες τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα, κυρίως στα νότια παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αλλά προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος αργά το απόγευμα με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα προσήνεμα και μετά το μεσημέρι μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.