Κατηγορήθηκε γιατί έσπασε την καραντίνα η γυναίκα από τις ΗΠΑ, όχι όμως για μετάδοση

Ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την ποινή της, θα βρεθεί η γυναίκα στη Λάρνακα που έφθασε από τις ΗΠΑ και αντί να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις μέρες, όπως προνοεί το διάταγμα, πήγε βόλτες σε διάφορες Επαρχίες, επισκέψεις σε συγγενείς και φίλου, καθώς και σε εστιατόρια και καφετέριες.
 

Η Αστυνομία που διερευνούσε την υπόθεση μετά την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας για παραβίαση των σχετικών μέτρων, ολοκλήρωσε τις έρευνες και καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.


Η εν λόγω γυναίκα, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό, αντιμετωπίζει το αδίκημα που αφορά την παραβίαση του Νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως και έχει σχέση με το γεγονός ότι παραβίασε τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό, ενώ δεν αντιμετωπίζει και δεν στοιχειοθετείτο εναντίον της οποιαδήποτε καταγγελία που να αφορά την μετάδοση του ιού.


Και αυτό, γιατί όπως προέκυψε από τις έρευνες, όταν έφθασε στην Κύπρο ήταν αρνητική, όπως επίσης και στο επαναληπτικό τεστ. Ωστόσο, το διάταγμα προνοούσε πως θα έπρεπε να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις μέρες, πράγμα το οποίο δεν έπραξε, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετική, άγνωστο όμως ποιος της μετέδωσε τον ιό.


Υπενθυμίζεται πως από το cluster της εν λόγω γυναίκας, περίπου 30 άτομα διαγνώστηκαν θετικοί, ενώ δεκάδες ήταν τα άτομα που παρέμειναν σε αυτοπεριορισμό.