Καταγγελία βουλευτή για σκάνδαλο μεγατόνων


Ως «σκάνδαλο μεγατόνων» χαρακτηρίζει τη μη αποπεράτωση του νέου δρόμου αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής Πάφου ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, και διερωτάται γιατί ο κατά τα άλλα λαλίστατος Γενικός Ελεγκτής, κατά την έκφρασή του, δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα να διερευνήσει το θέμα και να δώσει λύση. Ο βουλευτής Πάφου συζήτησε το όλο θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστα Χατζηπαναγιώτου.

Όπως είναι γνωστό η αποπεράτωση του εν λόγω δρόμου έχει σκαλώσει λόγω ενστάσεων από πλευράς του Ταμείου Θήρας, το οποίο ισχυρίζεται ότι η κατασκευή γέφυρας κοντά στις εκβολές του ποταμού της Έζουσας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο οικοσύστημα της περιοχής, γεγονός το οποίο ο κ. Πιττοκοπίτης, όπως και όλοι οι φορείς της Πάφου, θεωρούν υπερβολή. 

«Έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια για τα 16 χιλιόμετρα, απομένουν άλλα δύο χιλιόμετρα για να αποπερατωθεί το έργο και να συνδέσει απευθείας το αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή και τον Κόλπο των Κοραλλίων, αλλά ο ετσιθελισμός κάποιων μανδαρίνων στη Λευκωσία αφήνει το έργο ημιτελές», τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ. «Για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα ενημερωθεί το ΕΒΕ Πάφου για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών των φορέων της Πάφου με στόχο την άμεση προώθηση της αποπεράτωσης του πολύ σημαντικού για την επαρχία μας έργου. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι και η Πάφος είναι μέρος αυτού του Κράτους».

 

Ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων» και τόνισε ότι θα ασκήσει την επιρροή του για να μην ψηφιστούν από το ΔΗΚΟ οι φετινοί προϋπολογισμοί του Κράτους, εφόσον η επαρχία Πάφου συνεχίζει να τυγχάνει αυτής της δυσμενούς διάκρισης, τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο και για άλλα σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται για δεκαετίες στο περιθώριο και σε διαδικασία μελετών.

Πηγή:Φιλελεύθερος