Το καρτέρι στον Ροδοθέου, το σκούτερ με τους επίδοξους εκτελεστές και το γάζωμα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαίνεται να αποδίδονται τα κίνητρα της απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της Λευκωσίας, εναντίον του 57χρονου Νίκου Ροδοθέου, αδελφού του Άντρου Ροδοθέου, που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2017 από επαγγελματίες εκτελεστές στη Λεμεσό.

Ήταν γύρω στις 11 και 10 το βράδυ…

 

Το υπερπολυτελές όχημα του Νίκου Ροδοθέου βρισκόταν σε φώτα τροχαίας μετά το στρατόπεδο στην περιοχή Hilton, με κατεύθυνση την λεωφόρο Καλλιπόλεως.

Κατά τη δεδομένη στιγμή, σκούτερ στο οποίο επέβαιναν δυο πρόσωπα  πλησιάζει το όχημα του 57χρονου και ανοίγει πυρ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του Ροδοθέου  να δεχθεί πέντε πυροβολισμούς. 

Στη συνέχεια ο Ροδοθέου, η οικία του οποίου βρίσκεται στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς το στρατόπεδο και στάθμευσε το όχημα του έξω από περίπτερο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δέχθηκε τα πυρά. 

Η πληροφορία ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Νίκο Ροδοθέου, έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο και μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψαν την περιοχή σε απόρθητο φρούριο.

 Απο την απόπειρα φόνου ο 57χρονος δεν τραυματίστηκε, ενώ ακολούθως μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση.
Μέλη της Αστυνομίας διενεργούσαν έρευνες μέχρι τα ξημερώματα, ενώ από την σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Επίσης για έρευνες επιστρατεύτηκαν και τα ανιχνεύτηκα σκυλιά της δύναμης. 

 Στο πρώτο φως της ημέρες οι έρευνες στη σκηνή συνεχίστηκαν, με τους ανακριτές να ψάχνουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

 

Οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν προς  πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ότι πιθανόν σενάριο είναι οι δράστες να ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Νίκο Ροδοθέου.


ΠΗΓΗ:REPORTER.COM.CY