Καραγιάννης: Τότε θα βγάλουμε τις μάσκες


Για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. 

Κληθείς να αναφέρει εάν είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως όλα είναι βασισμένα στο κατά πόσο θα επιτύχουμε στην εμβολιαστική κάλυψη. 

Τα ζητήματα που παρουσιάζονται με τα εμβόλια δεν είναι ό,τι καλύτερο, είπε, σημειώνοντας πως θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση και εξέφρασε την ελπίδα να μην αποτρέψει από το να προχωρήσουν σε περεταίρω χαλαρώσεις. 

Θεωρώ ότι ο κόσμος αργά η γρηγορά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε άλλη εκλογή από το εμβόλιο τη δεδομένη στιγμή, ανέφερε. 

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως όσο πιο γρήγορα θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμών.

Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρουσιάζεται σταθεροποίηση στη Λεμεσό. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στους χώρους εστίασης, δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και πότε θα απαλλαγούμε από αυτή, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα. 

Αν φτάσουμε μονοψήφιους αριθμούς, θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσουμε τη χρήση μάσκας, ιδίως εάν φτάσουμε κοντά στο 70% της εμβολιαστικής κάλυψης. 

Πηγή:sigmalive