Καραγιάννης: Τα παιδιά μου, μου λένε να παραιτηθώ – Δέχθηκα κι εγώ απειλές


Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Αρχικά ερωτήθηκε για την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός του δρ. Λεόντιος Κωστρίκης. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο όχημά του.

Ο δρ. Καραγιάννης αποκάλυψε ότι και ο ίδιος δέχθηκε απειλές ενώ κληθείς να απαντήσει εάν σκέφθηκε να παραιτηθεί είπε όχι παρόλο που μέλη της οικογένειάς του και συγκεκριμένα τα παιδιά του, του ζητούν να παραιτηθεί εδώ και καιρό. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι πολλοί θεωρούν ότι τα μέλη της Επιτροπής είναι υπεύθυνα για τα περιοριστικά μέτρα τα οποία αποφασίζονται από την Κυβέρνηση. Είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δρ.Κωστρίκης γίνεται θύμα επιθέσεων και απειλών. 

Συμπλήρωσε ότι μέχρι και στον αυτόματο τηλεφωνητή του τηλεφώνου στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο δέχθηκε εξυβριστικά μηνύματα, παρόμοια με αυτά που δέχεται και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ο καθηγητής μίλησε και για την αρχή του τέλους με την έναρξη των εμβολιασμών λέγοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα μάλλον ορίζεται προς το καλοκαίρι όταν θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, με τον μαζικό εμβολιασμό.

Ο δρ.Καραγιάννης μίλησε και για τις παρενέργειες του εμβολίου καθώς και για τα συστατικά που περιέχει λέγοντας ότι οι ίδιες οι εταιρείες έχουν ήδη απαντήσει σε όλα αυτά που διαδίδονται. «Κάποιοι αναρτούν ηλιθιότητες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να επηρεάσουν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο δρ. Καραγιάννης.

Πηγή: sigmalive