Ιδού οι μεγαλύτερες αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού στην Κύπρο


Τρεις είναι οι μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης που καταγράφηκαν σε πάρτι και κοινωνικές συναθροίσεις, με το Υπουργείο Υγείας να απευθύνει έκκληση στους νέους και να τους καλεί να είναι προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές. 

45 κρούσματα από το clumster της γυναίκας που είχε έρθει από τις Ηνωμένες Πολιτείες 

Ενδεικτική η περίπτωση της γυναίκας που επέστρεψε από τις ΗΠΑ και παραβίασε την καραντίνα, μολύνοντας μέχρι στιγμής 45 άτομα.

Μεταξύ άλλων έκανε εκδρομές σε όλη την Κύπρο, επισκέφθηκε διάφορες επιχειρήσεις, διοργάνωσε πάρτι για την κόρη της και δείπνο στην Λάρνακα, με αποτέλεσμα να μολυνθεί κι ένα 13χρονο κοριτσάκι, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Μακάρειο.

4 κρούσματα σε pool party που είχαν επαφή με 40 άτομα

Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα 4 περιστατικά COVID-19, που παρευρέθηκαν τόσο σε pool party όσο και σε άλλο πάρτι και είχαν επαφή με πέραν των 40 ατόμων.

8 κρούσματα σε hens party στον Πρώταρα 

Την ίδια ώρα, οκτώ κρούσματα προέκυψαν μετά από hens πάρτι στον Πρωταρά, δημιουργώντας μια ακόμη αλυσίδα μετάδοσης κι εντείνοντας την ανησυχία για τις κοινωνικές συναθροίσεις. 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, εννέα άτομα βρέθηκαν σε εξοχική κατοικία στην περιοχή του Πρωταρά προκειμένου να γιορτάσουν τον επικείμενο γάμο μιας εκ των παρευρισκόμενων.

Αποτέλεσμα του πάρτι ήταν να βρεθούν θετικά στον ιό τα οκτώ από τα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και η νύφη. 

Νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση προς όλους τους πολίτες και τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις κοινωνικές τους επαφές.

"Ενόψει και της μεγάλης κινητικότητας των πολιτών που αναμένεται να καταγραφεί τις επόμενες μέρες λόγω των θερινών διακοπών, υπενθυμίζεται η σημασία τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς και των κανόνων ατομικής προφύλαξης, όπως είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, τη χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού, τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους με μεγάλη συγκέντρωση ατόμων ή και όπου άλλου αυτή είναι υποχρεωτική" τονίζει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο. 


Πηγή: alphanews.Live