Η καραντίνα αύξησε τα φίδια στις πόλεις (βίντεο)


Δεκάδες τηλεφωνήματα για απομάκρυνση φιδιών από χωράφια που γειτνιάζουν με κατοικίες εντός των πόλεων, αλλά και για ψεκασμούς, δέχεται καθημερινά ο γητευτής φιδιών, Γιάννης Αγγελή, ο οποίος προειδοποιεί τους πολίτες που διακινούνται για άθληση στις γειτονιές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η παρουσία ερπετών τις τελευταίες μέρες στους αστικούς δρόμους και χωράφια είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Μιλώντας στο philenews o κ. Αγγελή ανέφερε πως η ηρεμία που επικρατεί στους δρόμους, ως αποτέλεσμα της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, ευνοεί την εμφάνιση φιδιών, αφού όπως εξήγησε δεν υπάρχουν κραδασμοί που να απομακρύνουν τα φίδια. Την αυξημένη παρουσία φιδιών ευνοεί επίσης η φετινή πολυομβρία, η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και το γεγονός ότι διανύουμε την περίοδο ζευγαρώματος των φιδιών.

Ο κ. Αγγελή απευθύνει επίσης έκκληση προς τους Δήμους να προχωρήσουν τάχιστα σε καθαρισμό των αστικών χωραφιών, αλλά και των ιδιωτικών οικοπέδων από τα αγριόχορτα, καθώς η κατάσταση με τα φίδια και τα τρωκτικά βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

Πέραν από τα φίδια ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την περίοδο και η παρουσία νυφίτσων, αρουραίων και κουνουπιών. Ο κ. Αγγελή συμβουλεύει τους πολίτες να καθαρίζουν τους κήπων των σπιτιών τους, να διατηρούν καλό φωτισμό και να πραγματοποιούν ψεκασμούς εκεί και όπου χρειάζεται.
 


Στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο γητευτής φιδιών δημοσιεύει βίντεο από περιοχή της Λεμεσού όπου χθες κλήθηκε να απομακρύνει μία οχιά.


Πηγή: philenews