Η φθηνότερη τιμή σε βενζίνη που παρατηρήθηκε σήμερα στην Κύπρο

Μειωμένες κατά 6 σεντ το λίτρο είναι από σήμερα οι λιανικές τιμές στα πρατήρια καυσίμων για την βενζίνη 95 οκτανίων, την βενζίνη 98 οκτανίων, το πετρέλαιο κίνησης, το  πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη, μετά την εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 353/2018 αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 

Η Ολομέλεια της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, υπερψήφισε ομόφωνα τη σχετική πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανο Στεφάνου, η φθηνότερη τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων παγκύπρια είναι 1 ευρώ και 16 σεντ το λίτρο.

«Χρόνια έχουμε να δούμε τέτοιες τιμές στην Κύπρο» δήλωσε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό οφείλεται, κυρίως στη μείωση της τιμής των καυσίμων διεθνώς.

Είχαμε, είπε, τον τελευταίο ενάμισι μήνα 7-8 μειώσεις, της τάξης των 13-14 σεντ.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου σημαντική διαφορά θα δει ο καταναλωτής στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, όπου το όφελος του θα είναι μεγάλο.

Γι αυτό, είπε, παρατηρήθηκε μία καθυστέρηση στις παραγγελίες, καθώς ο κόσμος περίμενε τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για να προβεί σε αγορά.

Από σήμερα, σημείωσε, αναμένονται οι μεγάλες παραγγελίες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με στοιχεία της Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μέχρι τις 06:45 το πρωί, οι τιμές των καυσίμων ήταν αισθητά πιο κάτω από τι αναμενόμενες και κυμαίνονταν κατά μέσο όρο 4 σεντ παγκύπρια, με διαφοροποιήσεις στις επαρχίες