H Bουλή ανήρτησε την Λίστα Γιωρκάτζη


Η ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα έριξε προσωρινά την ιστοσελίδα της Βουλής λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη, η οποία αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

Αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία είτε είναι πολιτικά εκτεθειμένα, είτε συνδέονται με αυτά. Ωστόσο οι εγγραφές που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι χιλιάδες, καθιστώντας την ένα εργαλείο το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει πολλά στο δημόσιο διάλογο αφού αφορά την περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο του 2019 όταν η λίστα δόθηκε στη Βουλή από την τέως διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Δεν υιοθετούμε τα στοιχεία της λίστας, καθ' ότι αυτή δόθηκε από την διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας τον Απρίλιο του 2019 στον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολλά από τα στοιχεία, που αναφέρονται, να μην αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα. 

Σημειώνουμε παράλληλα, πως οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα και επιθυμεί να δώσει εξηγήσεις, η ιστοσελίδα μας για σκοπούς διαφάνειας, θα προχωρήσει σε άμεση δημοσιοποίηση της θέσης του.