Γιατί δεν αποφασίστηκε καθολικό lockdown ούτε πριν, ούτε τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)


Η έξαρση της πανδημίας, έχει επιφέρει την αυστηροποίηση των μέτρων με τους πολίτες να αντιδρούν για τους περιορισμούς που υπόκεινται ενόψει και των Χριστουγέννων.


Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, αλλά και για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων τις γιορτές.
Αρχικά, αναφέρθηκε σε χώρες που επέβαλαν νωρίτερα αυστηρότερους περιορισμούς λέγοντας τα εξής:

«Χώρες που αναγκάστηκα λόγω της πίεσης που υπήρχε στο σύστημα υγείας να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα έχουν σοβαρό πρόβλημα άρσης των μέτρων, λόγω του ότι ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος».

«Δεν είμαστε σίγουροί ότι αν θέταμε τα μετρά πιο γρήγορα τώρα θα μπορούσαμε να τα χαλαρώσουμε, δεν υπάρχει καθολική συμμόρφωση των μέτρων», τόνισε.
«Αν μπαίναμε εξαρχής σε lockdown θα είχαμε ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τα μέτρα που επιβλήθηκαν είπε τα εξής:

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε την συμμόρφωση που θέλουμε, προσπαθούμε ακόμα και στις γιορτές να προσαρμοστούμε. Ενδεχομένως αν περνάμε τα μέτρα νωρίτερα να μην είχαμε πολλές διαφορές. Το κλειδί είναι η συμμόρφωση του κόσμου».

«Να δούμε μέχρι τέλη Δεκέμβρη το που βρισκόμαστε και αν πάμε πολύ καλά ενδεχομένως να χαλαρώσουν τα μέτρα». Για τους αρνητές του κορωνοϊού ανέφερε ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά το φαινόμενο είναι υπαρκτό.

«Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, η λοίμωξη αυτή έχει προκαλέσει πανδημία και έξαρση αυτή την στιγμή στην χώρα μας». «Άρα λοιπόν ανεξάρτητα με το τι υποστηρίξουν, θα πρέπει να σεβαστούν την κατάσταση, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που αγαπάνε», ανέφερε.

Πηγή: sigmalive