Γιαγία νεκρού νεογνού: Το βρέφος ήταν νεκρό 24 ώρες νωρίτερα


Απάντηση στα όσα ανέφερε ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αγαθοκλής Χριστοφίδης έδωσε η γιαγιά του νεκρού νεογνού μέσω της εκπομπής «Alpha Καλημέρα». Νωρίτερα, ο δρ. Χριστοφίδης δήλωσε πως το δεύτερο παιδάκι σώθηκε χάρη στην ετοιμότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού και όχι στην ιατρική αμέλεια.

Η γιαγιά του νεκρού νεογνού κ. Δήμητρα Ανδρέου παρενέβη στην εκπομπή, δίνοντας τη δική της εικόνα για όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ανέφερε πως η κόρη της ζήτησε να μπει στον καρδιοτοκογράφο τη Δευτέρα γιατί το ένα από τα δυο παιδιά δεν ακουγόταν καλά. Μάλιστα ζήτησαν από τον γιατρό να κάνει υπέρηχο ο οποίος έγινε και 3 φορές στην ίδια μέρα, με τον ίδιο, σύμφωνα με τη γιαγιά, να βρίσκει μια χαρά το παιδί, σε αντίθεση με τον κ. Ματσάκη ο οποίος ανέφερε χθες μετά τη νεκροτομή ότι το μωρό ήταν τουλάχιστον 24 ώρες νεκρό πριν τον τοκετό.

Μάλιστα, η γιαγιά ανέφερε πως η ίδια η μητέρα εξέφρασε τις ανησυχίες της στον γιατρό, ζητώντας του να γεννήσει πιο νωρίς, για να λάβει την απάντηση πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και θα γεννήσει με καισαρική όπως ήταν προγραμματισμένο την Τετάρτη 3/3. Την Τρίτη, διαφορετικός γιατρός, πήρε την απόφαση να γίνει η καισαρική, ωστόσο το ένα μωρό ήταν ήδη νεκρό.

Όπως είπε, θέλησε να μιλήσει στην εκπομπή μετά τις δηλώσεις του δρ Χριστοφίδη για  να ακουστεί και η θέση της οικογένειας εκφράζοντας την οργή και τον θυμό για τα όσα άκουσαν. Ανέφερε πως η πρόθεση της οικογένειας δεν είναι να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε, αλλά να εκφράσει το παράπονό της πως ενώ υπήρχε η περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου και ήταν δύσκολη εγκυμοσύνη, δεν την γέννησαν νωρίτερα.

.

Πηγή: Αlphanews