Γεννήθηκε και δεύτερο μωρό με μητέρα θετική στην Covid-19


Για άλλη μια φορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο οι γιατροί ενεργοποίησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να προχωρήσουν σε καισαρική τομή σε γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό η οποία θα έφερνε στον κόσμο το μωρό της. Το συμβάν έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν η έγκυος γυναίκα είχε πρώτα αποταθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, το οποίο εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό την ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να την εξυπηρετήσει και την παρέπεμψε στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την είσοδο της στο κρατικό νοσηλευτήριο τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και η καισαρική τομή διενεργήθηκε με επιτυχία λίγο αργότερα. Η μητέρα αλλά και το νεογέννητο αγοράκι της εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και βεβαίως η μητέρα θα στερηθεί το μωρό της για μερικές ακόμα ημέρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου στον οποίο θα υποβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 


Το βρέφος, όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Αγαθοκλής Χριστοφίδης, «έχει υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό». Ήταν, «όπως γνωρίζετε, η δεύτερη έγκυος με κορωνοϊό που έφερε στον κόσμο το μωρό της εδώ στο Μακάρειο Νοσοκομείο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε όλα τα απαραίτητα με ασφάλεια τόσο για τη μητέρα και το παιδί της όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια».

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται, σε διαφορετικούς, βεβαίως χώρους, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι κανόνες προστασίας, παρακολουθούνται από τους γιατρούς μας και η κατάσταση τους είναι πάρα πολύ καλή. Θα περιμένουμε τώρα την επόμενη εξέταση για κορωνοϊό και αναλόγως θα ενεργήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχουμε πλέον και τα μέσα και τη γνώση για το πώς να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τέτοια περιστατικά και έτσι μπορούμε να εξυπηρετούμε τις γυναίκες που απευθύνονται σε εμάς με ασφάλεια». 


Πηγή:Φιλελεύθερος