Φυτιρής: Η Ελλάδα να θέσει την κόκκινη της γραμμή με την εγκατάσταση γεωτρύπανου


Η Ελλάδα θα πρέπει να θέσει επιτέλους την "κόκκινη" της γραμμή, με την έναρξη ερευνών αλλά και εγκατάσταση γεωτρύπανου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τονίζει ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Φυτιρής.

Μιλώντας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, o κος Φυτιρής βρίσκει αποφασιστική και συνετή την πορεία που ακολουθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Ελλάδα με τις τουρκικές προκλήσεις, καθώς όπως είπε "δεν πέφτει στην παγίδα του Ερντογάν ο οποίος επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης."

"Η Τουρκία τώρα προβαίνει σε μία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με μία πράξη προσωρινή που είναι η προσπάθεια ερευνών στην υφαλοκρηπίδα. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να θέσει την κόκκινη της γραμμή.Κατά τη γνώμη μου, η κόκκινη γραμμή για δυναμική αντίδραση είναι όχι μόνο η έρευνα αλλά η εγκατάσταση γεωτρύπανου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας."

Κατά τον κ. Φυτιρή η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει ξεπεράσει τη δική της κόκκινης γραμμή με την εγκατάσταση γεωτρύπανου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να κτίσει το "διπλωματικό της τοίχος".

"Όσο η Τουρκία κάνει βόλτες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικά, η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της, να είναι αποφασιστική, να κτίζει όπως κτίζει ένα τοίχος διπλωματικό αλλά ταυτόχρονα και περιφεριακής συνεργασίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Φυτιρή