«Φωτιά» οι λογαριασμοί ΑΗΚ - Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις;

Αύξηση της τάξης του 20% συγκριτικά με πέρσι καταγράφουν οι λογαριασμοί της ΑΗΚ.

Οι λογαριασμοί «φωτιά» οφείλονται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ, στις αυξομειώσεις πετρελαίου.

Οι χρεώσεις που προκύπτουν σε έναν λογαριασμό, οφείλονται στους εξής παράγοντες:

- Τι καύσιμα χρησιμοποιήθηκαν
- Τι τιμή είχαν
- Τι ποσότητες χρησιμοποιήθηκαν
- Ποια ήταν η ισοτιμία συναλλάγματος

Οι τιμές σύμφωνα με την Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι υψηλές αυτή την περίοδο γιατί εξαρτόμαστε πλήρως από το πετρέλαιο. Οι τιμές θα μειωθούν όταν αρχίσει να γίνεται χρήση είτε φυσικού αερίου είτε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κληθείσα από το SigmaLive να απαντήσει για το αν θα είναι και οι επόμενοι λογαριασμοί αυξημένοι, η κ.Παπαδοπούλου ανέφερε ότι ο επόμενος λογαριασμός δηλαδή αυτός του Οκτώβρη, θα είναι μειωμένος κατά 0.7% σε σχέση με αυτόν του Σεπτέμβρη ενώ αν συγκριθεί αυτός ο λογαριασμός με 2 μήνες πριν, παρατηρείται 6.7% αύξηση.

Άγνωστο παραμένει δηλαδή, το αν θα είναι αυξημένοι οι λογαριασμοί και για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο αφού όπως σημείωσε η Εκπρόσωπος, οι τιμές κάθε μήνα αναπροσαρμόζονται.

Όπως σημείωσε η κ.Παπαδοπούλου, η ΑΗΚ είναι έτοιμη για την παραγωγή μέσω φυσικού αερίου αφού ήδη 3 μονάδες της, μπορούν να καίνε φυσικό αέριο, ενώ άλλες δυο μονάδες είναι στο στάδιο της αναπροσαρμογής.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com