Έτσι γίνονται φέτος οι εγγραφές μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά (ΒΙΝΤΕΟ)


Κανονικά διεξάγονται, παρά την πανδημία, οι εγγραφές των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Αντρέας Κυθρεώτης.

Πρόσθεσε ότι λόγω των συνθηκών, φέτος αυξήθηκε η διάρκεια των εγγραφών από τρεις ημέρες σε τέσσερις και εξήγησε τους τρόπους εγγραφής σε κάθε περίπτωση.

Παιδιά που κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν στην Α’-Ε’ Τάξη

Από 12-14 Ιανουαρίου γίνεται επιβεβαίωση εγγραφών. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων επικοινωνούν με τους γονείς και γίνεται η επιβεβαίωση.

Τι γίνεται σε περίπτωση μετεγγραφής σε άλλο σχολείο;

Πρέπει οι γονείς μέχρι αύριο να συμπληρώσουν το έντυπο που θα εξασφαλίσουν από το διαδίκτυο ή το σχολείο και να το παραδώσουν στο σχολείο αφήνοντάς το σε ειδική υποδοχή. Εναλλακτικά μπορούν να το σαρώσουν και να το στείλουν διαδικτυακά στα σχολεία.

Παιδιά που φοιτούν στα νηπιαγωγεία

Τα παιδιά επειδή φοιτούν με φυσική παρουσία, επιβεβαιώνονται οι εγγραφές όπως τα προηγούμενα χρόνια, με το έντυπο που συμπληρώνουν οι γονείς και το επιστρέφουν στο σχολείο.

Παιδιά που εγγράφονται για πρώτη φορά

Οι εγγραφές γίνονται 12-15 Ιανουαρίου. Οι γονείς εξασφαλίζουν την αίτηση είτε διαδικτυακά είτε από το σχολείο και αφού επισυνάψουν όλα τα πιστοποιητικά τα αφήνουν σε κλειστό φάκελο σε κλειστό κιβώτιο. Εναλλακτικά μπορούν να το σαρώσουν μαζί με τα πιστοποιητικά και να τα στείλουν διαδικτυακά στα σχολεία.

Προωθούνται οι ηλεκτρονικές εγγραφές

Ο κ. Κυθρεώτης ανέφερε ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εγγραφής και η αξιοποίηση του διαδικτύου θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία.


.

ΠΗΓΗ: alphanews.Live