Έρχονται άδεια τα αεροπλάνα-Επετράπη αποβίβαση μόνο δέκα επιβατών


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται υπηρεσίες από πολλά Υπουργεία λειτουργοί των οποίων βρίσκονται στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα δύο αεροδρόμια. Τα πιστοποιητικά μεταφέρονται στο συντονιστικό κέντρο, όπου ελέγχονται.

Συνολικά σε δέκα επιβάτες από τρεις πτήσεις επετράπη να κατεβούν από τα αεροσκάφη τους, αφού προσκόμισαν  πιστοποιητικά από εργαστήρια του εξωτερικού για το κορωνοϊό.


Πρόκειται για έξι επιβάτες πτήσης από το Άμστερνταμ που προσκόμισαν βεβαίωση πως δεν έχουν συμπτώματα, τρεις επιβάτες από πτήση που έφτασε από την Ντόχα και έναν από τη Βαρσοβία. Όλοι είναι Κύπριοι και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στις Πλάτρες. Τρία άτομα από το Νεπάλ που ήταν στη πτήση από την Ντόχα δεν είχαν πιστοποιητικά και επέστρεψαν με το ίδιο αεροσκάφος.

Ένταση προκλήθηκε στη πτήση του Άμστερνταμ όταν αποφασίστηκε αρχικά οι επιβάτες να επιστρέψουν. Τελικά έγινε δεκτή η βεβαίωσή τους. Τρία αεροσκάφη από την Αθήνα, το Μπαχρέιν και τη Μόσχα ήρθαν χωρίς επιβάτες.

 Στο συντονιστικό κέντρο Ζήνων, που αναλαμβάνει δράση για πρώτη φορά από τη δημιουργία του, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών  Σταύρο Μιχαήλ.

Αναμένεται στο  Κέντρο να σπεύσει εντός της ημέρας και ο Υπουργός Μεταφορών.