Επιστολή γονέων μέσης εκπαίδευσης σε Υπ. Παιδείας. «Άμεση βελτίωση των κακώς εχόντων στις σχολικές μονάδες»

 Η συνομοσπονδία συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης με επιστολή της προς τον υπουργό παιδείας ζητά την άμεση  βελτίωση των κακώς εχόντων στις σχολικές μονάδες.  Μετά τις τόσες συζητήσεις που έχουν προηγηθεί για το θέμα, αναφέρεται στην επιστολή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις οικίες Σχολικές Εφορείες, αλλά και με οποιανδήποτε άλλη κυβερνητική υπηρεσία κριθεί απαραίτητο, έχουν προχωρήσει κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, στην επίλυση όλων των καταγραμμένων προβλημάτων.

Κάθε σχολική μονάδα πρέπει είναι προσβάσιμη για παιδιά με αναπηρίες. Παιδιά με Αναπηρίες θα πρέπει να μπορούν να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε σχολείο χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που ένα παιδί εγγράφεται σε κάποιο σχολείο να τρέχουν οι υπηρεσίες να κάνουν τα βασικά, τονίζεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η είσοδος στα σχολεία πρέπει να είναι ελεγχόμενη. Οι χαμηλές εξωτερικές περιφράξεις  επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη είσοδο εξωσχολικών σημειώνεται ενώ οι γονείς τονίζουν ότι έντονο είναι το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών σε κάποιες σχολικές μονάδες.

Αναφέρονται επίσης σε περιπτώσεις που σοβάδες  πέφτουν στις αίθουσες διδασκαλίας και στην εύκολη πρόσβαση στις ταράτσες χρησιμοποιώντας τις υδρορροές.

Υπάρχουν επίσης αναφέρουν εργαστήρια χωρίς εξαερισμό, σπασμένα σκαλιά και σκαλιά που δεν είναι αντιολισθητικά ενώ οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να είναι περιφραγμένοι και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση των μαθητών ή των εξωσχολικών.

Προβλήματα εντοπίζονται επίσης με σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων ενώ απαιτούν ασφαλή και με όλες τις προδιαγραφές σχολικά λεωφορεία και στάσεις λεωφορείων με σκίαστρα.

Σε σχέση με τις καθαρίστριες και τους αποθηκάριους για τις Τεχνικές Σχολές σημειώνουν ότι οι  Τεχνικές Σχολές δεν μπορούν να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό στις  κατηγορίες αυτές επισημαίνοντας ότι η σημερινή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια αλλά και την υγεία των μαθητών και του προσωπικού.