Επιστήμονες διαφωνούν με την κατάργηση των δωρεάν rapid test την 1η Αυγούστου


Τη διαφωνία τους με την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το δωρεάν πρόγραμμα rapid test, εκφράζουν ανοικτά πλέον κάποιοι επιστήμονες μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να χαθεί ένα όπλο δίνει αποκρυσταλλωμένη εικόνα στην κοινότητα. Κάποιοι μάλιστα, προτίθενται να θέσουν το θέμα κατά τη σημερινή συνάντηση της ΣΕΕ με τον υπουργό Υγείας.

«Εγώ είμαι υπέρ της άποψης να παραμείνουν τα δωρεάν rapid test και τον Αύγουστο», ανέφερε στον Αντ1 το μέλος της ΣΕΕ, Μαρία Κολιού αναφέροντας πως υπάρχουν και άλλοι επιστήμονες που έχουν την ίδια άποψη.

«Το έχω πει και στον ίδιο τον υπουργό ότι πρέπει να διατηρηθούν, επειδή πιστεύω πως θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε καλή εικόνα της κοινότητας. Τα τεστ είναι αυτά που μας δείχνουν ποια είναι η εικόνα στην κοινότητα, πού υπάρχει έξαρση και σε ποια επαρχία. Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε προσεκτικά, επειδή θα χάσουμε ένα όπλο που μας βοηθά στον χειρισμό της πανδημίας», υπέδειξε η κ. Κολιού.

Ανέφερε δε, ότι θα τεθεί το θέμα κατά τη σημερινή σύσκεψη. «Είχαν και άλλοι αυτή την ιδέα, ίσως να βρεθεί η χρυσή τομή και να παντρευτούν οι δύο απόψεις», σημείωσε η κ. Κολιού.