Επαναλειτουργούν τα οδοφράγματα αύριο – Όλες οι λεπτομέρειες

Επαναλειτουργούν τελικά από αύριο τα οδοφράγματα, και οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να περάσουν στα κατεχόμενα. Την ανακοίνωση έκανε ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ, πριν από λίγο μετά την λήξη του λεγόμενου Υπουργικού Συμβουλίου. 

 Πως θα γίνονται οι διελεύσεις: 

Οι διελεύσεις των Ελληνοκυπρίων θα γίνονται είτε με την κάρτα εμβολιασμού τους, εφόσον ελαβαν και τις δυο δόσεις του εμβολίου τους, είτε με αρνητικό τεστ PCR /επτά ημερών Rapid/PCR test. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες μας αύριο ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκιούν.

Başbakan Saner, sokağa çıkma yasağını 23.30’dan 05.00 kadar uygulanacağını; çift aşılı olanların ülkeye gelişlerinde PCR yaptırmak kaydıyla karantinasız girişlerine 4 Haziran’da başlanacağını; negatif testle Güney’den KKTC’ye geçişlerin yarından itibaren başlayacağını açıkladı. pic.twitter.com/YqxWHCJ7rL

— Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) (@TAKAjansi) May 30, 2021


 

Δεν γνώριζε η πλευρά μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ε/κ πλευρά δεν γνώριζε για την απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου των κατεχομένων. Χθες βράδυ ο Ερσάν Σανέρ μιλώντας σε εκδήλωση στην Λεύκα είχε αναφέρει μεν την ετοιμότητα της άλλης πλευράς για να επαναρχίσουν οι διελεύσεις από και πως τα κατεχόμενα, εντούτοις αναμενόταν η αυριανή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών που όπως γράψαμε πιο πάνω θα πραγματοποιηθεί αύριο.