Εντοπίστηκε σε εννέα θετικά κρούσματα το βρετανικό στέλεχος-Εντείνεται η ανησυχία


Σε εννέα δείγματα που εξετάστηκαν εντοπίστηκε το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού στην Κύπρο, θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες υγείας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας οι εξειδικευμένες εξετάσεις, σε 24 θετικά δείγματα για την ανίχνευση των νέων στελεχών του ιού.

Τα δείγματα ήταν από την περίοδο 22-28 Ιανουαρίου και σε εννέα από τα 24 δείγματα που εξετάστηκαν ανιχνεύθηκε το βρετανικό στέλεχος. Τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν από την κοινότητα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος από την Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία, δεν βρέθηκε σε κανένα από τα δείγματα ωστόσο όπως ενημερώνει το υπουργείο, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποστέλλονται θετικά δείγματα στο ECDC για περαιτέρω διερεύνηση για τα νέα στελέχη.

Εξάλλου, λόγω της ανησυχίας για τα νέα στελέχη της μετάλλαξης του ιού, το Υπουργικό αποφάσισε σήμερα ότι, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Κύπρο, θα μπαίνουν σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 72 ωρών και θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό ελέγχο PCR 72 ώρες μετά την άφιξή τους στην χώρα.