Εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο παιδάκι κουρδικής καταγωγής στην Κύπρο

Ένα νεαρό αγόρι που βρίσκεται μόνο στην Κύπρο πιστεύεται ότι είναι Κούρδος και κούρδοι αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν την οικογένειά του, αναφέρει η ιστοσελίδα Rudaw.

 

«Έχει βρεθεί ένα  παιδί κουρδικής καταγωγής ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών που είχε χωριστεί από την οικογένειά του και τώρα έχει τεθεί σε κέντρο παιδικής μέριμνας", δήλωσε ο Αρι Τζάλαλ, επικεφαλής του κλάδου της Ιρακινής Ομοσπονδίας  μεταναστών του Κουρδιστάν.

 

Το αγόρι μόνο μιλά και καταλαβαίνει τα κουρδικά, πρόσθεσε.

 

Δεν είναι σαφές πώς το αγόρι  χωρίστηκε από την οικογένειά του ή γιατί ήταν στην Κύπρο. Αξιωματούχοι από την Κύπρο  ενημέρωσαν το γραφείο της Jalal ότι το παιδί βρέθηκε κοντά σε αεροδρόμιο χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για νόμιμο αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ή του ψευδοκράτους. 

 

Οι αξιωματούχοι, όπως σημειώνεται,  υποψιάζονται ότι το παιδάκι μπορεί να έχει εγκαταλειφθεί σκόπιμα. «Γιατί εάν είχε πραγματικά μια οικογένεια, οι αρμόδιες αρχές θα μας ειδοποιούσαν να το φροντίσουμε», δήλωσε ο Τζάλαλ.

 

Η ιρακινή ομοσπονδία μεταναστών έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία του αγοριού, ελπίζοντας να εντοπίσει την οικογένειά του.

 

«Καλούμε τους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού να μας καλέσουν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζάλαλ.

 

Σημειώνεται  πως χιλιάδες άτομα από την περιοχή του Κουρδιστάν έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη, τόσο νόμιμα όσο και παράνομα. Πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Πηγή: sigmalive. com