Ένα βήμα πριν την δίκη… Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τον Μεταξά με 5 ή 7 σορούς



Προς ολοκλήρωση οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την πρωτοφανή -για τα κυπριακά δεδομένα- υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών από τον Νίκο Μεταξά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, μετά την ομολογία του στις 25 Απριλίου ότι δολοφόνησε 5 γυναίκες και 2 μικρά κορίτσια, ο Μεταξάς επιμένει ανακρινόμενος ότι δεν έχει διαπράξει άλλες δολοφονίες. Στην τελευταία ανάκριση από την οποία πέρασε την Τρίτη ο ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται μάλιστα να είπε στους ανακριτές ότι γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να κατηγορείσαι για επτά εκ προ μελέτης δολοφονίες. Όπως πληροφορούμαστε εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές αφού δεν έχει κάτι άλλο να τους πει, εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Στο μεταξύ, δεν έχει πει ακόμα κουβέντα, όσον αφορά το κίνητρο του.

Μονόδρομος η ποινή είτε καταδικαστεί για 2, 5 ή 7 φόνους ο Μεταξάς»

Κι ενώ την ερχόμενη Τρίτη εκπνέει και το τέταρτο διάταγμα κράτησης σε βάρος του 35χρονου Μεταξά, οι ανακριτές της υπόθεσης μετά και το ενδελεχές «ξεσκόνισμα» των ηλεκτρονικών του δεδομένων δε φαίνεται να εντοπίζουν κάτι περαιτέρω. Συγκεκριμένα, έχουν ερευνηθεί τα προφίλ και των 32 γυναικών με τις οποίες μιλούσε διαδικτυακά και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια που να ελλείπει. Ωστόσο, κάθε πληροφορία που φτάνει ενώπιον των ανακριτικών αρχών αξιολογείται και διερευνάται ενδελεχώς.

Σύμφωνα πάντως με νομικούς κύκλους, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με την υπόθεση και όπως εκτιμάται μετά από μία ακόμα διαδικασία προσωποκράτησης, να προχωρήσει σε καταχώρηση της για τους εφτά φόνους και τον βιασμό 19χρονης αλλοδαπής -τον οποίο ο Μεταξάς αρνείται ότι διέπραξε- ασχέτως αν δεν έχουν εντοπιστεί οι σοροί της Μαρικάρ Βαλντέζ, 29 ετών από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης Σιέρρα κόρης της δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ.