Εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος - "Γεννιέται η ελπίδα για αντιμετώπιση της πανδημίας"


Με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν κι εκείνοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εμβολιάστηκε το πρωί με το εμβόλιο κατά του COVID-19 στο Κέντρο Υγείας, στα Λατσιά, στέλνοντας το μήνυμα πως είναι η αρχή του τέλους, υπάρχει ωστόσο απόσταση για την τελική νίκη κατά του αόρατου εχθρού. 

Σε δηλώσεις, μετά τον εμβολιασμό του, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως πρόκειται για ένα «δώρο ζωής», προσθέτοντας πως νιώθει «ευτυχής γιατί πραγματικά γεννιέται η ελπίδα για αντιμετώπιση μιας πανδημίας που ανέτρεψε τη ζωή του κάθε ενός».

Όπως είπε, «χάθηκαν ζωές και δουλειές και κατανοώ απόλυτα τον κόσμο που υπέφερε και υποφέρει. Είναι εδώ που θέλω να ευχαριστήσω τους επιστήμονες για την ανακάλυψη τους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους αυτούς που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να αντέξουμε και να φθάσουμε σήμερα στο σημείο που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση».

Ωστόσο, ο Νίκος Αναστασιάδης υπέδειξε πως υπάρχει ακόμη απόσταση μέχρι την τελική νίκη, ενώ απήθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες, για τήρηση των μέτρων, στέλλοντας μάλιστα την ίδια ώρα μήνυμα στους αρνητές. 

«Κάνω θερμή έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που με πολλή πόνο ψυχής η Κυβέρνηση τα θέτει. Γνωρίζω πόσο νιώθουν οι πολίτες και πως οι ελευθερίες τους καταπατούνται. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και αν θέλει να εμβολιαστεί. Αυτό που κάνω έκκληση είναι να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας. Είναι το εμβόλιο που θα μας δώσει δικαίωμα ζωής. Το 2021 να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής και όπως αυτής που ζήσαμε για τόσα χρόνια».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πως έχουν παραγγελθεί εμβόλια για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου, εάν το επιθυμεί.