Έκτακτη συνάντηση Ιωάννου με επιδημιολόγους και Υπουργούς - Τι γίνεται με εστίαση και SMS


Έκτακτη συνάντηση με μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ζήτησε τα τελευταία στοιχεία σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα του τόπου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OMEGA, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε και είχε συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας και Εμπορίου,  προς τους οποίους μετέφερε τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή και τα οποία είναι ανησυχητικά.

Όπως διαπιστώνεται η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη λόγω των χαλαρώσεων και θα δοθεί ακόμη ένα διήμερο για να διαφανεί προς πού οδεύουν τα πράγματα ειδικά σε σχέση με τις νοσηλείες και εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Κατά συνέπεια καθοριστικό ρόλο θα παίξει το Σαββατοκύριακο.

Δευτέρα πρωί συνέρχεται η Τεχνική επιτροπή και Τρίτη θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιδημιολογική ομάδα. Θα κατατεθούν οι τελικές εισηγήσεις και στη συνέχεια το υπουργικό συμβούλιο θα σταθμίσει όλους τους παράγοντες για να λάβει αποφάσεις.

Τι λένε οι πληροφορίες

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του OMEGA, πάρα την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών, η κατάσταση θεωρείται ακόμη ελεγχόμενη και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώριά έτσι ώστε να ακολουθηθεί το πλάνο των χαλαρώσεων που εξαγγέλθηκαν για το υπόλοιπο του μήνα.

Να επιστρέψουν, δηλαδή τα παιδία των Γυμνασίων στις 16 του μήνα με φυσική παρουσία στα σχολεία τους και παράλληλα να ανοίξει και ο τομέας της εστίασης.

Ειδικά για την εστίαση το άνοιγμα αναμένεται να γίνει με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποτροπή της μετάδοσης.  Δεν αποκλείεται μάλιστα άνοιγμα με «ψαλίδεμα» της επέκτασης των ωρών κυκλοφορίας. Να μην είναι, δηλαδή μέχρι τις 11 όπως ήταν οι αρχικές σκέψεις αλλά μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανη στις 16 και η κατάργηση του sms στο 8998 ειδικά στην περίπτωση που συνεχιστούν, έστω και με κάποιες επεκτάσεις, οι απαγορεύσεις στη νυχτερινή κυκλοφορία. Δεν αποκλείεται επίσης, η αύξηση των sms από δύο σε τρία ανά ημερά

Ειδικά σε σχέση με τα σχολεία επικρατεί ανησυχία για τα Δημοτικά όπου φαίνεται να υπάρχουν αρκετά κρούσματα