Είχε φωτογραφίες άλλων πέντε ανήλικων ο 42χρονος


Μεγαλύτερης έκτασης απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, φαίνεται να είναι η δραστηριότητα στον τομέα της παιδικής πορνογραφίας του 42χρονου λογιστή, ο οποίος συνελήφθη στη Λεμεσό. Οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζουν τη λεπτομερή εξέταση του περιεχομένου όλων των βίντεο και του υπόλοιπου ηλεκτρονικού υλικού. Για τη συμπλήρωση του φάκελου της υπόθεσης της παράνομης απόκτησης, κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού και της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, αδικήματα για τα οποία συνελήφθη ο ύποπτος.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί πριν μια εβδομάδα μετά από σχετική πληροφορία και έρευνα που ακολούθησε και στην κατοχή του είχαν εντοπισθεί και κατασχέθηκαν τεκμήρια με αρκετό μαρτυρικό υλικό. Από τον έλεγχο που έγινε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό του υπόπτου εντοπίστηκαν διάφορα αρχεία, με παιδικό πορνογραφικό υλικό. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν έξι συνολικά γυμνά παιδιά, αγόρια ηλικίας 12 έως 15 χρονών σε διάφορες ερωτικές στάσεις, χωρίς όμως να υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα.

Κάποια από τα παιδιά που απεικονίζονται στο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές έχουν αναγνωριστεί και έχουν κληθεί μαζί με τους γονείς τους, όπου έδωσαν ήδη οπτικογραφημένες καταθέσεις στους ανακριτές. 


Από τη μελέτη και την ενδελεχή εξέταση του ηλεκτρονικού υλικού που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος, όπως πληροφορούμαστε, προέκυψαν επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία αφορούν και άλλα πέντε ανήλικα παιδιά της ίδια ηλικίας, να απεικονίζονται γυμνά σε φωτογραφίες και γίνονται εξετάσεις για αναγνώριση και εντοπισμό τους. Επίσης, προκαταρκτικά υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος αντάλλασσε υλικό με άλλα πρόσωπα σε άλλες χώρες.

Οι εξετάσεις των ανακριτών επικεντρώνονται στον εντοπισμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και στον εντοπισμό άλλων προσώπων που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Παράλληλα, οι ανακριτές εξετάζουν και το ενδεχόμενο κατά ποσό το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του υπόπτου ήταν για οικονομική εκμετάλλευση.

Χθες, ο 42χρονος οδηγήθηκε και πάλι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής του για άλλες οκτώ μέρες.