Το είδος των ουσιών, οι παρενέργειες και ποιος τις χορήγησε στο επίκεντρο μετά τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας μετά τα όσα κατήγγειλαν οι δύο ποδοσφαιριστές Παναγιώτης Λοϊζίδης και Παναγιώτης Φραγκέσκου την Πέμπτη, και αφορούν παράνομη χορήγηση φαρμάκων από την ομάδα τους  κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, οι δύο ποδοσφαιριστές πέρασαν χθες την πύλη του ΤΑΕ Λάρνακας με τη συνοδεία του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρου Νεοφυτίδη κι έδωσαν μέχρι και ονόματα στους ανακριτές. Στις γραπτές καταθέσεις τους ισχυρίζονται πως του χορηγούνταν ουσίες τόσο υπό τη μορφή ενδοφλέβιας ένεσης όσο και με χάπια, τα οποία όπως ισχυρίζονται ενδεχομένως να σχετίζονται με το πρόβλημα στην καρδία, με το οποίο διαγνώστηκαν πρόσφατα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ανέφεραν ότι τη χορήγηση των συγκεκριμένων ενδοφλέβιων ενέσεων έκανε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι γιατρός ή νοσηλευτής και το οποίο κατονόμασαν στους ανακριτές. Το πρόσωπο αυτό αναφέρεται ως εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας.

«Δεν είναι εύκολο να ανιχνευθούν απαγορευμένες ουσίες…»

Η Cyprus Times επικοινώνησέ με το Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Βάσο Οικονόμου ο οποίος μας ανάφερε πως για να διαπιστωθεί αν έγιναν τέτοιες χορηγήσεις φαρμάκων θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις στους ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως δεν είναι εύκολο να ανιχνευτούν απαγορευμένες ουσίες αν αυτές χορηγήθηκαν εδώ και αρκετό καιρό. Να σημειώσουμε πως μετά από την καταγγελία των δυο ποδοσφαιριστών, έδωσαν αίμα για να σταλεί για εξετάσεις.

Σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου επεσήμανε το γεγονός ότι «αν αποδειχθεί πως οι ουσίες που χορηγηθήκαν στους ποδοσφαιριστές ήταν παράνομες και τους δημιούργησε το πρόβλημα στην καρδία, τότε το ερώτημα και η παραβίαση του νομού είναι ακόμη πιο βαθιά».

Χαρακτηριστικά μας τόνισε πως «για να χορηγηθούν ενδοφλέβιες ενέσεις πρέπει να τις χορηγήσει ιατρός αφού πρόκειται για ιατρική πράξη. Εμάς η δουλειά μας μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομία είναι να δούμε από ποιο πρόσωπο χορηγήθηκαν και αν αυτός που τις χορήγησε είναι γιατρός εγγεγραμμένος στα μητρώα ιατρών της Κύπρου».

Να σημειώσουμε πως μετά την καταγγελία των δυο ποδοσφαιριστών, ο κ. Οικονόμου έδωσε γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία σε ότι αφορά τα περί ιατρικής φύσεως της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο πάντως των ανακριτών θα τεθούν και τα σκευάσματα τα οποία όπως καταγγέλλουν οι δυο ποδοσφαιριστές, τους χορηγήθηκαν.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτά τα διεγερτικά να είναι παράνομα και να προκαλούν προβλήματα στους αθλητές μας τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο ΠΙΣ μετά και το συμβάν απέστειλε επιστολή για να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού αλλά και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Πηγή: cyprustimes.com